Реклама / Ads
19| 12864 |30.12.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата

.
Източник: личен архив
След като не излъчиха интервюто на Волгин с Митрофанова, от Кремъл се ориентираха към предоставяне на трибуната на собствените си медии на противници на правителството и на властит Това бе мисията на екипа на Россия 1 в България, да предоставят трибуна на български агенти на руско влияние, за да достига "правдата" до българските граждани. Поредното интервю бе взето от Румен Петков, който на "брилянтен" руски говори за шайки български политици, които свалят паметник по нареждане на "американското посолство".
 

Тези пропагандатори в Москва действително са в шок - и трябва да намерят спешно обяснение, защото в "тяхната" България свалят паметници на тяхното влияние. Драмата става още по-голяма и защото очевидно не контролират дневния ред у нас, не могат да спрат процесите, тенденциите са срещу тях.


От една страна, тези въпроси към Петков са и сърдити - защо сте допуснали това. И дясната ръка на Първанов се опитва да спретне наратив как това не е народа, тези 80 процента русофили, които се изпариха.

 

Агентите на Москва не контролират настроенията и все по-трудно се залъгват че зад тях е по-голяма част от българския народ.


Недоволството на Кремъл е обосновано - плащат си, а тукашните юнаци не им осигуряват влияние и нещата ще стават все по-тежки.


За това повдигнах въпроса с допускането на екипи на Россия 1 в България, което е равнозначно на съдействие на остра хибридна кампания срещу правителството и властите. Това няма как да се толерира. Обяснението, че въпросната журналистка била по шенгенска виза не отменя правото и задължението на гранична полиция да зададат въпрос с каква цел влизат в България и да не допуснат влизането и в страната. Ако граничните полицаи нямат инструкции, за това са отговорни от МВР, ако имат, защо не ги изпълняват.

 

Руските медии все по-охотно ще предоставят трибуна на агентите на Кремъл у нас и битката на информационно-пропагандното поле ще става още по-жестока. Поради тази причини е абсолютно наложително да не се допуска повторение на случая с екипа Россия 1.


В известен смисъл Кремъл поставя ултиматум на своите хора у нас - или спирате процеса на ерозия на контрола на Русия върху политическия, стопанския и обществен живот или спираме кранчето и ще търсим други начали и канали.

 

Нищо чудно да прибягнат до остри мероприятия.


Как да реагираме? Ресурсите на Москва за пряко купуване на елита у нас ще намалеят рязко в степента в която ние престанем да купуваме енергийни им ресурси. За това е важно да се сменят ръководствата на БТГ и на Булгаргаз, които контролират тези процеси.


По темата суров нефт - новата руска опорка е, че трябвало 500 милиона долара за да премине Нефтохим към неруски нефт. Пълна глупост. Правителството и парламента бавно и системно ограничават възможностите на Русия да генерира свръхпечалби, но трябва да се знае - геополитическия риск свързан със собственост, която е под контрол на Кремъл върху критична инфраструктура у нас само ще нараства. Единственото решение е смяна на собствеността. Нито войната ще свърши скоро, нито някой ще смени Путин.


Втората писта е природния газ - въпреки, че Булгаргаз не получава пряко руски газ от Газекспорт, нашия държавен търговец получава непряко, през посредници, руски газ от Гърция и Турция. Има и пряк внос на руски газ през компания на Лукойл, който нараства.

 

Това трябва да спре - няма как да ни налагат газова блокада и ние да позволяваме на някой друг да вкарва газ от Газекспорт у нас.


Трябва да търсим дългосрочно решение за ограничаване на транзита на руски газ през България, заедно с ЕС. Вече отбелязах, че само по тази линия на посредничество всеки месец се разпределят над 100 милиона лева между български и чужди посредници. И тези пари отиват за издръжка на руските мрежи на влияние в България и региона, включително издръжката на екипи, които заснемат Волгин, Петков и сие по Россия 1.


Затегнете контрола и върху финансираните от ВТБ крупни проекта - като започне от Виваком и ще видите, че Петков и Волгин ще си говорят сами.

 

Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата. Нито Червената армия ще окупира България за да дойдете на власт, нито толератността на българското общество е безгранична. Тази вълна на сваляне на руски паметници и символика не може да бъде спряна.


Ако Путин не беше нападнал Украйна, "наркотикът на Освободителя" можеше да продължи да действа още. Приключи.


Трябва да се знае - бруталната атака на Русия срещу Украйна изключва всякаква форма на примирие и мир в обозримо бъдеще. На Путин му трябва да унищожи Украйна. Това означа война до победа, в нашия случай брутална информационна война за изваждането на България от режим на активна подкрепа и най-вече от равновесие.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8626 |29.12.2023 Внушава ли Кремъл, че “лошият Запад” стреля по невинни в Русия? Дезинформация и постистина . 7| 12814 |28.12.2023 Аламанов: 21 неща, които политиците могат да направят, вместо да узурпират дарителските кампании . 55| 12713 |27.12.2023 Илиян Василев: Волгин по санкционираната Россия-1 - БНР да вземе мерки! . 7| 6121 |26.12.2023 "Все още съм в добро настроение, както подобава на Дядо Коледа“. Навални потвърди, че е преместен отвъд Полярния кръг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads