Реклама / Ads
7| 33303 |11.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

#КОЙ се плаши от интервюто ми с Цветан Василев?

.
Технология на цензурата в българските социални мрежи.
 

Както някои от вас знаят, водя малко онлайн предаване със скромното име +Най-добрите. Повечето участници в него са обикновени хора, които правят смислени неща, но са неизвестни за широката публика. Преди около три месеца обаче реших да поканя за участие в предаването бившия собственик на КТБ - Цветан Василев, който живее в Белград.

 

Ще питате - защо? Нито сме роднини, нито сме приятели, нито ми плаща.
Чисто и просто България е много зле в класациите за медийна свобода. Повечето медии са концентрирани в ръцете на малко на брой и добре оплетени политико-икономически кръгове, които позволяват до зрителите, слушателите и читателите да стига само това, което те искат. Делото КТБ между другото е идеална илюстрация за това. Редовно се повтарят тезите на прокуратурата (ооо, и медиите на Пеевски са най-високата им трибуна) и се заглушава гласът на обвиняемите (а дали обвиняем в случая е Цветан, Стоян, Иван, Драган или Петкан, няма значение - има права и те са за всички!).

 

Та ето затова поканих Цветан Василев да представи своята позиция в "Най-добрите". Интернет все още е свободна територия и е по-трудно да се контролира. Живот и здраве, на 14 юни в 12:00ч. може да ни гледате на живо тук:

 

Дааа, но ето че видео-анонсът на предаването във Фейсбук стигна десетки споделяния и 10 000 гледания. Изглежда, че това разтревожи някого. Видеото е докладвано като спам и в резултат е свалено от Фейсбук.

 

Никак не съм параноичен, затова всичко, което ще прочетете е плод на трезви разсъждения. Става дума за особена форма на онлайн цензура, при която или на държавни служители (примерно хора от ДАНС) или на работници в някоя тролска ферма (от онези, в които се използват стотици фалшиви акаунти, за да "лайкват" удобните и да "рипортват" неудобните публикации) се възлага задачата да кликат и докладват неудобното съдържание. Потребител съм на Фейсбук от 2008г., от 2014г. водя "Най-добрите" - никога досега нито една моя публикация, нито едно мое съдържание (текст, снимка, видео) не са били отчитани като спам. Има нещо много тенденциозно и много умишлено в това, което се случи.

 

Затова, може да не се интересувате от банки, от политика, от медии и т.н., но ако смятате, че е нередно да се постъпва по този начин, моля, споделете информация с други хора за предстоящото интервю.

 

Демокрацията, за която мечтаем, няма да дойде сама и няма да дойде даром. Трябва ние да си я извоюваме.

 

Събитието във Фейсбук:

Събитието в Гугъл+

Събитието в Туитър:

 

Георги Станков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 20667 |09.06.2018 Само заради Шиши ли Цветанов и Борисов убиха МВР? . 8| 22427 |10.05.2018 Минчо Спасов: Цветанов изпращаше при Пеевски кандидатите на ГЕРБ за ВСС . 2| 10358 |23.01.2018 Адвокатът на Цветан Василев: Прокуратурата сложи Пеевски на един ред с Обама и Путин . 18| 16194 |30.12.2017 Цветанов, освен с лъжите, с какво друго си известен?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads