Реклама / Ads
0| 6695 |26.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Международния Детски Фолклорен Фестивал - София

.
За трета поредна година в края на април, Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал – София” с изключителната организационна подкрепа на създателите и хореографите от детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” в София, реализират Международен Детски Фолклорен Фестивал София (МДФФ София) в столицата.
 

 Целта на фестивала е да запази и покаже традициите както на българския автентичен фолклор под формата на танц, носии, традиционни обичаи и игри, вплетени в хореографията, така и на детски групи за автентичен и обработен фолклор от други страни по света.

 

Децата участници са от 8 до 14-годишна възраст. Чуждестранните колективи в III-то издание на фестивала са Образцовия ансамбъл за песни и танци „Везелинка” от Белгород, Русия, „Каина” от Естония, „Мали Джанишание” от Полша, „Les Sarabandes du Folk" от гр. Хагенау, област Елзас, Франция, Културно-артистичната асоциация „Гайрет” от Сараево, Босна и Херцеговина и детско-юношеската фолклорна група „Корничка” от град Тренчин, Словакия. Всички те, наред със софийския детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” ще се представят в основната програма на фестивала. Освен от изброените по-горе държави, в предходните издания на фестивала, участие са взели и детски ансамбли от съседни Турция, Сърбия и Македония. Общият брой деца, танцували на сцените на международния форум за 2012 и 2013г. са над 2000. През изминалата година, МДФФ - София подкрепи Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри” за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в будна кома.

 

За разлика от първите си две издания, тази година МДФФ е с най-голяма продължителност. Събитието ще се случи в рамките на четири дни – на 24, 25, 26 и 27 април на четири сцени, разположени в различни точки на София. Основната сцена ще е на открита естрада в Борисовата градина. Втората сцена ще е пред община Младост, където е и седалището на детско-юношеския танцов ансамбъл „Пламъче”. Третата сцена ще е разположена на площада в село Бусманци, а четвъртата – на закрито, в НЧ  „Св. Цар Борис I - 1909” в Бистрица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5940 |24.03.2014 Бобо, Печенката, Сантра, Армен Назарян, Петко Бочаров ще награждават отличниците в „Цветна олимпиада“ . 0| 5395 |23.03.2014 Две болници лекуват едновременно онкоболен . 0| 6781 |21.03.2014 Кратковременни прекъсвания на електрозахранването . 9| 7185 |21.03.2014 Не се плащат данъци на коли и къщи, губим милиони от ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads