Реклама / Ads
34| 11651 |07.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Парамов пред Фрог: Надминахме Остап Бендер с избора на фирма „Аликс Партнърс”

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Прочетох разследването на Григор Лилов във Фрог нюз, свързано с това, че фирмата, изготвила доклада за КТБ, е фалшива. Изнесеното ме порази. Ако и половината от написаното е вярно, то можем да направим едно много сериозно заключение и то е че българският Остап Бендер е надминал оригнала. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов.
 
С огромно съжаление чета всички факти, които са изнесени и понеже работя от 1991 година с Лилов, не мога да се съмнявам в работата му. Фактите са повече от тежки не само за хората, но и за страната ни като цяло. Не ми се иска моята държава България да е допуснала толкова груби и последователни грешки. Те граничат с уникална наглост.

Жалкото е, че всичко това, тази огромна лъжа, се случва с парите на българския данъкоплатец. Ако приеме за вярно, че фирмата дубльор е създадена на 15 януари 2015 година и то след толкова голямо настояване за реализиране на проверки от такъв ранг, ако преценим всички детайли, свързани с изготвянето на 600 страници доклад, ако вярваме едно към едно на тези депутати, които са го прочели и сравним приложените трите одиторски доклади на българските фирми, които си приличат, то можем да направим тежки изводи за вторичните зависимости около аферата КТБ.

Подсказах и във Фрог нюз на 17 юли м. г. в едно мое интервю , че финансовият министър Владислав Горанов и председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова са се взели на сериозно. Исках да им подскажа, че трябва да да наясно с всичко, когато поемат ангажимент и носят отговорност. Когато се оценяваше кой кой е при избирането на подуправителите на БНБ, изрично подчертах, че нещата трябва да преценяват двояко. Значи, участниците във фалита на КТБ не могат да не знаят с коя фирма се сключва такъв мащабен международен договор. Този договор е важен, защото той трябваше да защити цялата банкова система. А вижте сега какво се случи! Народната банка се е доверила и е докара от подземията тази интригата, превърнала я в цяла афера и е стигнала до сключване на този договор. Абсурдно е това, на което сме свидетели. Съжалявам за целия батак, в който са ни вкарали.

Нищо не коства на главния прокурор Сотир Цацаров да направи преглед на изнесеното от Лилов. Този път смятам, че Сотир Цацаров трябва да е много бърз, защото има вероятност от сега нататък част от документацията, която се намира при синдиците и Фонда за гарантиране на влоговете да погине и това обстоятелство би дало основание да се вкарат нови съмнения в аферата. Ако приемем, че Менда Стоянова и Владислва Горанов не са били запознати и са подвели Бойко Борисов настойчиво и неграмотно в цялата тази груба интрига, то тогава трябва да си дадем ясна сметка за фактологията до този момент- тези, които са организирали създаването на фирмата, заявката, подписването на договора, получаването на доклада в един екземпляр, не превеждането му, шмекеруването по целият път. Нареждат се много негативни връзки, заради които по най-бързият начин трябва да бъдат арестувани много хора. Вече трябва да се работи коренно, различно за търсене на цялата истина.

Винаги под оригинала има няколко варианта на фалшименто. В едно предаване отбелязах, че не можем в никакъв случай да приемем за чиста монета желанието и искреността на депутата, известен като Данчо Ментата по отношение на КТБ. Но той е Данчо Богослова. Християнин е и пословичен с неговата искреност и честност. Неговите навици, чрез богословието, са преминали на друга нравствена висота. Чудя се с кои очи той и комисията в НС за КТБ ще се явят пред нас и ще обяснят за КТБ. Как ще ни обясняват, че фалшиментото е по-добро от оригинала. Тук се сблъскваме с уникална наглост, която по всяка вероятност ще ни коства много. Не ми се мисли колко негативи ще съберем след всичко това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6165 |02.03.2016 М. Багдасаров за Фрог: Интриги в ДПС в Кърджали, партията загива . 27| 8551 |24.02.2016 Д-р Семерджиев за Фрог: Чужди държави могат да имат достъп до данните ни . 7| 6590 |23.02.2016 Адина Саве за Фрог: Политиците се държат като партизани . 23| 10275 |16.02.2016 Проф. Пантев за Фрог: И Хитлер и Сталин са били лидери, сега и Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads