Реклама / Ads
14| 4126 |04.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Аламанов: Защo хората гласуват за фашизираните елементи от пропутинските партии? Защото са жертви

.
Любомир Аламанов Източник: БГНЕС
"Темата за Национална стратегия за комуникационна сигурност е поставена на масата и вече всички са наясно за нейната нужда. Това е война, която се води за умовете и сърцата на хората. Която нанася сериозни щети. Която убива хора. Която променя съдби. Която може да промени пътя на цели държави".
 

Любомир Аламанов, комуникационен експерт, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

 

Преди две години с колегите от Центъра за анализи и кризисни комуникации доц. д-р Александър Христов и Даниел Киряков започнахме кампания срещу превземането на социалните мрежи от тролове. Която бързо прерасна в цялостно преобръщане на разбирането какво стои зад тези координирани атаки.







Да, нашата инициатива беше малка брънка от усилията, които много институции и организации полагаха. Иска ми се да вярвам, че поне с малко сме допринесли за осветляване на процесите.


Може би бяхме едни от първите, които не само индентифицираха заплахата, но и дефинираха разразяващата се комуникационна война. Две години по-късно виждаме как цяла Европа, а и светът възприемат напълно сериозно тази опасност и ответни действия. Темата за Национална стратегия за комуникационна сигурност е поставена на масата и вече всички са наясно за нейната нужда. Това е война, която се води за умовете и сърцата на хората. Която нанася сериозни щети. Която убива хора. Която променя съдби. Която може да промени пътя на цели държави.


И да, ако се чудите защо толкова много хора гласуват за фашизираните елементи от пропутинските партии, чиято единствена цел е да ни отдалечат от демокрацията и демократичния свят, то е защото тези хора са жертви. Жертви на тази война. Те ще ни изкарат от ЕС, ако им се даде възможност, ще ни изолират, даже ще се отрекат от науката.

 

Жертви на ваксинирани антиваксъри, които водят война срещу собствения си народ.


За съжаление, преследвайки тяснопартийни интереси, най-яростно пропагандиращата се като евроатлантическа партия ГЕРБ не коментира и за секунда скандалните изказвания и поведение на псевдо-патриотичните партии. Даже не се и опитват да се извинят, че ги вкараха в изпълнителната власт, с което им дадоха възможност да разцъфнат и от най-високата трибуна да водят войната си срещу демокрацията и цивилизационния избор на България да сме част от обединена Европа. Даже гласуват заедно в последните дни на и на този парламент. Последствията ги виждаме всички.


Още много може да се говори за инструментите на тази война, за механизмите, за нуждата от предпазване и обучение. За цялостен подход, а не само за промяна на алгоритмите на социалните мрежи. Но поне вече знаем. Вече знаем какво може да се случи. Вече знаем от къде идва заплахата, какво цели и какви оръжия използва.






Та, да, две години от инициативата. Благодаря за подкрепата, благодаря за доверието, сами нямаше да можем да я направим. И се радвам, ако поне с малко сме успели да помогнем.
0404, 4-и април, постави публично изключително важна тема и начерта нуждата от бъдещи действия. Надявам се, че ще остави поне мъничка следа в историята. Това ми стига.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3828 |03.04.2024 Джавет, който беше пребит от групировки пред ФрогНюз: В България бежанците, които са истински престъпници се закрилят . 11| 5963 |03.04.2024 Стефан Гамизов: Борисов побягна пред вятъра, за да се спаси за Турски Поток . 2| 3314 |03.04.2024 Адв. Андрей Янкулов, АКФ: Важно е да се установи категорично – Божанов ли е печелил от МВР или обратното . 2| 3630 |01.04.2024 Евгений Кънев: Щяха да ни приемат в еврозоната догодина, ако беше останала "сглобката"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads