Вторник, 21 Май 2019, 14:00
Реклама / Ads
Frognews
7| 11066 |01.04.2013

Проф. Константинов в действие, вдъхновен от Дж. Кенеди

.
Проф. Михаил Константинов
В своята знаменита реч при встъпването си в длъжност на 20 януари 1961 г. американският президент Джон Ф. Кенеди се обръща към сънародниците си с думите: „...не питай какво твоята страна може да направи за теб – питай какво ти можеш да направиш за твоята страна” (…ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country).

Днес трябва да си припомним тези думи, да се замислим над тях и да действаме според техния призив. А и в България вече се вдига вълната на съчувствието и солидарността – две добродетели, които бяхме забравили, но без които вече не можем.

Проф. Михаил Константинов заедно с приятелите си доц. Весела Пашева, проф. Генчо Стайнов, проф. Коста Младенов и адв. Людмила Тренчева на 27 април учредиха Фонд „Да помогнем на България”, създаден с помощта на Българската асоциация за изборни системи (БАИС).

Събраните през месец април 2013 г. средства ще бъдат преведени по сметка, посочена от Министъра на труда и социалните грижи за подпомагане на изпаднали в беда българи. Всеки следващ превод ще става по решение на учредителите на Фонда.

„Да помогнем на България” ежемесечно ще публикуваме отчет за набраните и преведени средства, като Фондът няма да има разходи за издръжка. Имената на дарителите ще бъдат посочвани само по тяхно искане, информира проф. Константинов.

Открита е специална дарителска сметка в левове, чиито разходи по обслужването й се поемат от банката, с благодарност отбелязват учредителите:

Postbank
Бенефициент БАИС
IBAN: BG53 BPBI 7940 1075 4133 01 (BGN)
BIC: BPBIBGSF
http://www.dapomognemnabulgaria.com/
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Вучков: Защо изкарват Кунева Господ с рокля? 86| 11058 |29.03.2013 . Константинов: Тези, които се палят, не са нормални, а ние ги героизираме 63| 7987 |22.03.2013 . Проф. Кр. Върбанова-Денчева: Истината и само истината! 9| 10872 |29.01.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах