Реклама / Ads
15| 6581 |16.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

"Протестна мрежа" настоява за оставката на правителството

.
Протестите при Орешарски бяха ежедневие
Основни закони, включително и Конституцията на България, са подложени на ежедневна и постоянна гавра, страната се превръща в място на абсолютно беззаконие, управлявано от сенчести субекти и по неясни правила. Това пишат в отворено писмо до медиите от "Протестна мрежа" и настояват за оставката на правителството.
 

Ето пълния текст на писмото:

"След поредицата изблици на насилие, на които сме свидетели през последните седмици и пълната неспособност на институциите и правителството да изпълняват своите ангажименти, настояваме за оставката на този кабинет.
Обстановката в България е такава, че на практика няма значение дали имаме или нямаме правителство. Нито една институция не функционира, нито една от ключовите роли на държавата не бива изпълнявана от нейните органи.

Основни закони, включително и Конституцията на България, са подложени на ежедневна и постоянна гавра, страната се превръща в място на абсолютно беззаконие, управлявано от сенчести субекти и по неясни правила.
Вече бе достигната точката, в която държавата не е в състояние да гарантира основни права на своите граждани, нито да защити имуществото и живота им.

Случващото се през последните седмици и месеци е пряко следствие от несъстоялите се реформи, от отказа от правов ред и справедливост и от влиянието на #кой върху всички структуроопределящи институции и системи в държавата и води до сериозен обществен разпад.

Това не може да продължава повече.

Единственият начин да излезем от спиралата на самоунищожението на държавността е решителността.

Съзнаваме тежестта на оставката на правителството в този момент, но в същото време отказът от такава е още по-пагубен за страната ни и за цялото общество. Трябва да започнем на чисто и да изградим институционалността и държавността в България, да възстановим доверието в институциите и разкъсаните обществени връзки. Вече е очевидно, че това не може да стане при настоящото управление."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6929 |05.01.2016 Български гражданин настоява пред Борисов за проверка на богатството на Пеевски . 7| 4881 |20.01.2015 "Протестна мрежа" обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски . 9| 5914 |07.11.2013 "Протестна мрежа" солидарна с "освежаването" пред Позитано . 14| 5621 |24.09.2008 Съюзът на издателите настоява да се разкрият поръчителите на побоя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads