Реклама / Ads
5| 10049 |11.10.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: МВР и прокуратура опъват чадър над нотариус след сигнал за имотна измама

.
Цончо Ненов
МВР и прокуратурата опъват чадър над нотариус в Горна Оряховица след сигнал за имотна измама. За това алармира жертвата Цончо Ненов пред Фрог нюз. Той бил посъветван от ченгетата да не се жали от нотариус Петя Лапчева, осъществила част от сделката с негов имот, защото имала политическа закрила от високо място.
 

Ненов, който е основен свидетел срещу групата за мокри поръчки „Килърите,” месеци наред чука по институциите и търси истината. Междувременно получил и множество заплахи за живота си. Дни след това колата му била запалена и напълно изгоряла. Неочаквано свидетел на случилото се бил задържан и притискан в полицията да уличи Цончо, че стои зад имотната измама и че сам си пали колата. Разследващите отказват да извършат куп експертизи, така че да се разбере кой стои в дъното на поредицата от престъпления.


Ненов започва да ходи по мъките през юли т. г., след като случайно установява, че му няма личната карта. Веднага отива в полицията, откъдето го връщат със съвета да почака две седмици, защото може да се „покаже” отнякъде. Дни по-късно по телефона му звъни непознат, за да му каже че е приготвил остатъка от парите за нивата, която продава. „Бях изумен. За каква сделка ми говорят, за какви пари?! Извиках човека на среща и разбрах, че циганин на име Мичус е сключил предварителен договор с въпросния Тодор за прехвърляне на мой недвижим имот. Ромът се представил с моята лична карта пред нотариус Лапчева.

Недоумявам как е станало това, след като ние тотално се различаваме по външен вид. Разбрах, че и част от парите вече да дадени”, не може да се начуди жертвата. Цончо и Тодор отиват право в местната полиция и пускат жалба. Според потърпевшия всичко свършва с разпит на Мичус, познат в региона с множеството криминални регистрации. Той се оправдал, че Цончо го накарал да направи така, след което светкавично духнал за Германия. Полицията отказва да направи графологична експертиза, да вземе записите от камерите и да събере други доказателства. „Как може да се приемат на доверие само думите на този циганин? Нека някой полицай ми каже какъв ще е мотивът ми да го карам да продава мой имот с личната ми карта. Каква изгода мога да имам от това?”, чуди се Цончо.

 

Той се престрашил да пусне втора жалба до МВР, с искане да се разбере защо нотариус Петя Лапчева е дала зелена светлина на сделката и извършила ли е престъпление. „От този момент нататък животът ми стана ад. Започнаха да ме заплашват по телефона, че с мен е свършено, ако не се откажа от жалбата срещу Лапчева, която отскоро е нотариус в града. Последваха множество есемеси, в които също ме заплашиха. В края на август, докато бях в едно кафене, някой открадна колата ми. Намерих я тотал щета изгоряла. След това ченгетата тактично ми казаха: Остави Лапчева намира, не е „лъжица” за твоята уста”, призна потърпевшият. Дни по-късно бил шокиран, като разбрал, че службите и прокуратурата се напъват да изкарат палежа застрахователна измама. „Трябва да съм напълно луд да не застраховам имуществото си след заплахите. Явно в България човек трябва да бъде убит, за да се разбере , че срещу него има организирана атака”, възмути се той. Ненов е възмутен и от друг факт. На един и същи обвинител Тодор Баланов се паднало да разследва както имотната измама, така и палежа на автомобила.

 

Цончо е категоричен, че по инцидентите няма и грам напредък. Той припомня, че преди време отказал да повдигне обвинение на един от хората на осъдения по „Килърите” Георги Вълев за това, че стрелял и ранил човек.
Оказва се, че по отношение на отправените заплахи към Ненов също нищо не се прави. Цончо разбрал и твърде любопитен факт. Номерът, от който го заплашвали, имал връзка с номера на нотариуската Лапчева. Между тях имало контакт и в двете посоки, научил още той. Куриозното е, че преди ден в ареста бил вкаран Тодор-купувачът на имота. След като го пуснали се разбрало, че ченгетата го притискали да свидетелства срещу Цончо. Обещанието било ,че няма да го дърпат повече на нищо.

 

Цончо Ненов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 10470 |21.09.2017 Черния Роди се договорил с прокуратурата да пропее за Златко Баретата . 3| 8351 |19.09.2017 Само във Фрог: Турчина сменил три коли, преди да го гепат след въоръжения грабеж на „Илиянци” . 5| 15297 |14.09.2017 Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads