Реклама / Ads
31| 23566 |17.12.2010 ЪNDERGROUND

Сем. Баневи поемат към Катар, вместо към Путинова Русия

.
Николай и Евгения Баневи
Семейно проклятие завлича чалга двойката към дъното.
 

Наглостта на чалгаджийската двойка Евгения и Николай Баневи вече придоби трагикомичен характер - свикаха пресконференция да се ожалят срещу държавата, че не опазвала буната като съборила яхтеното им пристанище в курорта „Русалка”. Отвратени от родината си щели да търсят нов живот в Катар, сигурно там са си постлали в аванс добре, казват техни конкуренти, и с основание се питат, а защо не имигрират в Путинова Русия?

Познавачи на семейството ехидно намекват, че това е само началото на края им и че злото като бумеранг сега се връща при тях. „Дочка толкова обичаше Ники, че голямата й наивна любов всъщност сега играе ролята на проклятие. Заради тая к...ва Евгения, с вид на чалгаджийка, Дочето умря самотна и съкрушена. Не знаеше на кого оставя сина си!..”, нареждат приятелки на Дочка Банева – първата жена на назначения за олигарх. Всички те помнят как талантливата филоложка се влюбва в стругаря от завода за металорежещи машини в Харманли като го среща случайно, пътувайки за погребението на баща си. Двамата изживяват бурна и пламенна любов. Заради Николай Дочка се подлага на зверски диети и операции, за да отслабне и да изглежда перфектно до него, но точно тогава той я подменя. Най-вероятно от мъка я пипва рака, от който умира.

Двамата създават империята АКБ „Форес”
, но като забогатяват, на една годишнина от сватбата им, Дочка подарява на Николай трабантче, цялото изрисувано в сърчица, за да му припомни откъде тръгва тяхната любов, а за да не забравя и мъжът началото през, което е преминал. Посветени в миналото ич казват, че и Дочка и Николай поемат от Комсомола, а заради баща си Банев става един от случайно облагодетелствалите се от червените куфарчета.
„Дочка би го обичала и като стругар!”, твърдят приятелките й. Поетесата изживява обаче жестока драма, когато вижда как секретарката Евгения, като змия се увива около мъжа й. Законната съпруга първо се свива в себе си, а после изгърмява шамар на „к...та” на публично място, но се дръпва от публичния живот и се отдава на поезията. В същото време на Евгения изобщо не й пука. Николай я прави управител на „Русалка” и й купува ферарито, с което тя нарочно не пропуска да се фука. Накрая, за да постигне целта си да стане следващата г-жа Банева, безсрамно забременява ин витро, докато Дочка се гърчи в агонията на рака. „Евгения посрещна смъртта на Дочка победоносно като лешояд!..”, порицават я близки на фамилията.

„Новата” Банева непрекъснато афишира силата си на господарка
и не се свени да говори за децата на Николай, станали пет заедно с новородените близначки, като за „голямата фамилия Баневи”, които живеели много задружно. Евгения Банева ръсеше това по времето, в което дъщерята на Дочка от първия й брак съди пастрока си за кооперация на столичния бул. „Витоша”. На Евгения пригласяше единствено свекърва й - майката на Банев, определението за която из форумите е ”типично провинциално парвеню, което не плаща никъде и за нищо”. Мария Банева- старша се изживява като звезда и дори дава интервюта из медиите, в които плюе мъртвата си снаха, че много се месела в работите на сина й. Ако е тъй, сегашната направо се мисли за президент. Без да има и капка самокритичност, че й липсват интелигентността и обаянието на предшественицата й в семейното ложе. Въпреки скъпите парцалки, всички се смеят на чалгарския вкус на Евгенияn Банева и на смелостта, с която си показва краката. Чудовищният й прагматизъм обаче очевидно се приветства от затъналия й в дългове съпруг, който при това май си падал и по хазарта, твърди клюката сред родните баровци. Не е тайна, че с господарски непукизъм Баневи оставиха без работа стотици хора и съсипаха десетки предприятия. През лятото взеха да стават много мили с медиите, за да могат да си прокарат „пиара” на зулумите с няколко хапки и капки, подхвърлени на журналистите под морски бриз. Поканата била по идея на господарката Жени, но самочувствието й нямаше как да предвиди, че баш тия, които й трябват, няма да се отзоват, защото не са евтин слугинаж.

Открай време се коментира, че освен че не е платил на работниците от приватизираните над сто предприятия на митичния фонд АКБ „Форес”, че е затрил сума ти фирми, зад гърба на Банев остават предателства на бизнес партньори като излъгания американец инвеститор в “Декотекс”- Сливен, тъмни сделки като продажбата на скъпа апаратура, натоварена с три кораба на БМФ и отпътувала за Обединените арабски емирства, както и мистериозната смърт на единия от съучредителите на фонда - полк. Костадинов, бивш служител на спецслужбите. За това, че Банев не търпи пречки по пътя си, свидетелстват и бившите му любовници, които не са малко на брой. Всички те са били разкарани от него по най-безпардонен начин и в крайна сметка оставали на сухо. Само една от по-известните - Боряна, успява да прецака хищника с къща в София.

Сега се заговори за русичка 22-годишна секретарка, заради която Евгения Банева спретвала ежедневни скандали на олигарха. „Очевидно, когато наду корема пред очите на умиращата Дочка, не си даваше сметка, че и нея ще я прецака следващата секретарка!”, злорадстват служители от компанията. „Те и двамата Баневи са пълни чалгари! Така се обличат, така мислят и така действат! Никога няма да имат съдържанието на истински богати хора. Евгения е израснала в двора на „Загорка”, а той беше стругар! Не че има лошо в това откъде тръгват, а просто и двамата са менте!”, коментират форумци след пресконференцията, която собственицете на „Русалка” дадоха заради събореното яхтено пристанище. Стотици българи обаче приветстват ставащото. В Добрич и Каварна припомнят и за 300-тата дка държавни гори, за които пак на пресконференция бременната по онова време Евгения обясни, че били купени барабар с къщичките на курортното селище Русалка през 99-та. Дни след това роди близнаците и не можа да даде отговор за Иракли и започналото унищожение през 2006-а там.

Сега Баневи се правят на жертви и търсят държавническо отношение, но пропускат да видят, че отдавна живеят извън законите на държавата. Съвсем друго беше поведението им при управлението на Тройната коалиция. Тогава олигархът разхождаше с яхта по морето лично бедния премиер Станишев, а после за подърък успя да замени чукари за масиви край морето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12118 |15.12.2010 „Горна Арда” ще изкорми Родопите! . 19| 14526 |13.12.2010 Човек на Яне засмука СУ като виме . 31| 15192 |10.12.2010 Мутренско‒чалгарски образ придоби църквата ни . 11| 19921 |07.12.2010 Коко Динев монополизира нелегалния хазарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads