Реклама / Ads
59| 8985 |18.05.2011 ПОЛИТИКА

Божидар Димитров - тайният кандидат-президент на ГЕРБ?

.
Божидар Димитров
От ГЕРБ биха заложили на историка заради възможността той да събере гласове и извън партията, както и заради личните симпатии на Борисов към него и желанието му да се реваншира за министерския пост, твърдят запознати.
 

Frognews.bg напомня, че по думите на премиера Борисов и лидер на ГЕРБ партията ще определи президентската си кандидатура през август.

Междувременно от известно време в социалната мрежа "Фейсбук" има група, която издига кандидатурата на бившия министър Божидар Димитров за президент. По този повод част от коментарите са свързани с факта, че премиерът Борисов е решил да реабилитира приятеля си, с който беше принуден да се раздели в МС, като го номинира за поста на държавен глава. "Феновете" на историка или администраторът на профила е написал за Димитров кратка анотация, представяйки го като "Най-последователният патриот, който върна вярата в българското! Човекът, който върна десетки хиляди българи на България! Българинът, който, поне за малко, върна Паисиевата история в България! Първият наш държавник, който постави въпроса за компенсации за имотите на тракийските Българи!"

Запознати твърдят, че появата на този профил не е случайна и напомнят, че американският президент Б. Обама спечели популярност до голяма степен и на профила си в социалната мрежа. Божидар Димитров няма нужда от реклама, той е достатъчно наложена в общественото пространство личност, която би могла да влезе в сметките на предизборния щаб на ГЕРБ. При подобна стъпка ще се разчита не само на твърдия електорат на ГЕРБ, но и на достатъчно леви гласове, както и на такива от страна на патриотични партии и сдружения. Затова в крайна сметка може да се окаже, че печелившата карта за ГЕРБ е тази на ексминистъра, отговарящ за българите в чужбина.

Frognews.bg припомня, че Димитров, който беше избран за депутат на ГЕРБ не пожела да се върне обратно в парламента, след като преустанови министерстването си, а предпочете да заеме старата си длъжност като директор на НИМ. Шефският стол там явно е най-много по мярка на историка, който и в качеството си на министър често отскачаше до музея, за да нагледа работата му и колегите си. Топлите чувства на премиера Борисов към Димитров все още не били изстинали, твърдят от ГЕРБ, независимо от няколкото гафа, които сътвори министърът без портфейл по време на мандата си в МС. Лидерът на ГЕРБ оценявал историка като родолюбец и специалист, с когото му било приятно да разговаря. В този смисъл евентуална кандидатура на Божидар Димитров не би била изненадваща, по-любопитно в такава конфигурация би било да се намери подходящата фигура за вице.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 9295 |28.04.2011 М. Димитров: Щеше ли Надя 5 месеца да обикаля села и паланки?! . 21| 7597 |27.04.2011 Г. Кадиев: БСП да изведе кандидат-президент от своите редици . 35| 7824 |24.04.2011 Б. Димитров: В политиката са най-големите манипулации; Левски е най-успешният политик . 18| 6973 |17.04.2011 БСП: На Бузлуджа ще обявим кандидат-президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads