Реклама / Ads
23| 3926 |24.02.2024 ПОЛИТИКА

Борисов: ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
"В 49-ото НС реално започна да се помага на Украйна. Не са изпълнени няколко пакета за помощ, не са свършени основни неща, няма как да накарам депутатите на ГЕРБ да гласуват за такова правителство с министър като Тагарев. Щом нямат свян да искат 50:50 на регулаторите в меморандума, тогава и в МС нека да бъде 50:50, в Митниците и НАП да бъде същото". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Плевен, където откри регионалната академия на младежката организация.
 

Бойко Борисов направи кратък отчет за помощта за Украйна, която българското правителство е направило за последните две години.





"Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал SMS. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено", отсече Борисов.

 

"До понеделник очаквам Николай Денков и Мария Габриел да направят преглед на министрите. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство", каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

 

"Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър", добави Борисов.

 

"Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилятно в момента с това. Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си Габриел външен министър...", но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори", посочи лидерът на ГЕРБ.





"На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър!", каза Борисов.

 

"Сега им давам те да мислят до понеделник", посочи още той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6283 |23.02.2024 Велизар Шаламанов: Ротация ще има и тя ще е базирана на писмено съгласие по основните приоритети . 14| 4479 |21.02.2024 Ето го меморандума, който предлагат от ПП-ДБ . 10| 8947 |20.02.2024 Милен Керемедчиев пред ФрогНюз: "Възраждане" са отишли в Москва с помощта на посолството. Сигурно са били единствените от ЕС там . 49| 11834 |19.02.2024 Депутати от "Възраждане" привикани в Москва по покана на партията на Путин. Какво се знае за посещението?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads