Реклама / Ads
10| 8963 |20.02.2024 ПОЛИТИКА

Милен Керемедчиев пред ФрогНюз: "Възраждане" са отишли в Москва с помощта на посолството. Сигурно са били единствените от ЕС там

.
“Възраждане” вероятно е единствената европейска партия, присъствала на форума "За свободата на нациите" в Русия. Според различни руски медии на него са присъствали между 50 и 60 партии от цял свят. Информацията за това как точно е минал форума е напоителна - пред над 400 делегати е говорил и Дмитрий Медведев, който под път и над път плаши Запада с ядрен апокалипсис и очевидно е див поддръжник на войната в Украйна. Така и обаче няма информация за това кои точно държави са участвали в този форум. Добре, че депутатите от “Възраждане” се похвалиха сами. 
 

“Вероятността само “Възраждане” да е единствената европейска партия на този форум е голяма. Коя друга партия да отиде? Бих се учудил, ако “ФИДЕС” на Виктор Орбан изпрати свой представител. Не виждам европейска партия, която да отиде на този форум в Москва”, коментира пред ФрогНюз Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. Според него на този форум по всяка вероятност е имало представители на сръбски партии или други формации от държави, които не са в ЕС. 

 

“За държава-членка на ЕС и НАТО единствено България според мен е страната, изпратила представителство. Това за пореден път показва колко са прави партньорите ни да имат резерви относно това доколко България е наистина надежден и предвидим партньор и дали не е всъщност слабата връзка в единния щит за отбрана на източното крило на НАТО”, допълни Керемедчиев.

 

Всъщност информацията, че депутати от “Възраждане” са присъствали на този форум дойде от самата партия. На нея обаче не се обърна кой знае какво внимание. А това е особено важно. Един от присъстващите на този форум е например Ангел Георгиев, който също така е член на Комисията по външна политика в парламента. Според прессъобщението на “Възраждане” същият депутат даже направил изказване. 





На въпрос дали това е рисковано за страната ни, предвид класифицираната информация, с която тези политици разполагат като народни представители, Керемедчиев заяви: 

 

“Съмнявам се точно тези народни представители да предоставят или знаят кой знае каква класифицирана информация, която да е убягнала на руските служби, които получават сведения през контактите си в България. При всички положения обаче това е изключително лош имиджов ефект за България. За пореден път показваме, че имаме колеблива външна политика”, допълни Керемедчиев.

 

“Възраждане” показаха, че зад патриотичната платформа стои една изцяло русофилска партия. Те говорят за влияние на чужди посолства, но нека видим какво е влиянието на руското посолство в тяхната партия. Все пак те са организирали това посещение - издали са визи на депутатите”, коментира Милен Керемедчиев пред медията ни. 

 

По думите му тази визита показва, че разделението в политическия живот у нас може би е достигнало до най-високата си точка. 

 

“Видимо е и от реакциите, след убийството на Навални - те са много поляризирани и в политиката, и в обществото ни. “Възраждане” покрива изцяло интересите, възгледите и предпочитанията на русофилите у нас”, допълни той.

 

“Русия в момента е активирала изцяло пропагандната си машина и използва всички методи за увеличаване на присъствието си в страните-членки в НАТО и ЕС. След смъртта на Алексей Навални има голям удар срещу репутацията на Русия, особено в Западна Европа”, коментира още Керемедчиев.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 11851 |19.02.2024 Депутати от "Възраждане" привикани в Москва по покана на партията на Путин. Какво се знае за посещението? . 24| 4738 |17.02.2024 Белият дом отправи предупреждение към Москва заради Навални . 67| 20401 |16.02.2024 Алексей Навални почина в затвора . 6| 3421 |15.02.2024 САЩ, Русия, космос и ядрени оръжия: Притеснения отвъд океана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads