Реклама / Ads
37| 23604 |13.05.2011 ПОЛИТИКА

Доган, Борисов и Сидеров – новата Тройна коалиция,Фидосова отрича

.
В декларация на „Синята коалиция", прочетена от народния представител Иван Иванов се казва, че от вчера българският парламент има нова Тройна коалиция - тази на Борисов, Доган и Сидеров, след тази на Станишев, Доган и Сакскобургготски. Изказването му премина в отсъствието на министър-председателя, който малко преди това напусна пленарната зала.
 

Гневът на „сините" беше причинен от вчерашното избиране на Сабрие Сапунджива от ДПС за член на Комисията за разкриване на конфликт на интереси с гласовете на ГЕРБ. Тогава БСП и „Синята коалиция" останаха без представители.

Иван Иванов заяви, че по този начин в 41-вото народно събрание се е утвърдило новото парламентарно мнозинство на ГЕРБ, „Атака" и ДПС. Той припомни, че представителят на ДПС в Комисията за борба с корупцията от месеци спира разследването на имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов, а управляващите, от своя страна, са изоставили обещанията си да разкрият далаверите на предишното управление.

Депутатът от „Синята коалиция" посочи, че създалата се ситуация изисква да се отговори на три въпроса. Първият е към ГЕРБ и е каква е цената на сделката им с върхушката на ДПС. Иван Иванов попита и „Атака" какво ги е събрало с някогашните им врагове.

Последният въпрос на „Сините" беше към цялото ново парламентарно общество и беше дали Борисов, Сидеров и Доган „ще си назначат" следващия български президент.

Коалиция ГЕРБ – „Атака“ – ДПС е поредният абсурд и дори не заслужава коментар. Как мога да коментирам коалиция между „Атака” и ДПС на едно място, изрази недоумението си зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова по повод атаките на сините. Самата аз вчера бях изненадана от резултата, гледам, че бяха изненадани и останалите колеги, в крайна сметка е таен вотът. Не сме поемали обещания за председател на Комисията за конфликт на интереси да бъде назначен човек от опозицията, парира удара тя. Освен това и опозицията има представители, добави Фидосова.

На въпрос, свързан с факта, че Сабрие Сапунджиева е получила над 100 гласа, Искра Фидосова посочи, че не знае откъде са. Категорично отричам да има такава коалиция, виждате яростни изказвания на г-н Местан в залата, ние сме в постоянни спорове, изтъкна факти Фидосова.

От ГЕРБ, „Атака” и ДПС са представителите на парламента в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Те бяха избрани с таен вот вчера, продължил близо час. Юристът Филип Златанов, предложен от ГЕРБ, получи 143 гласа подкрепа. Тъй като е събрал най-много гласове, той ще бъде председател на контролния орган, в който по един представител ще имат и президентът и правителството.

Адвокат Катя Станева, която е била експерт по регистрация на чуждестранните инвестиции в Главно данъчно управление към Министерство на финансите, събра 110 гласа, а Сабрие Сапунджиева, която към момента е зам.-председател на ЦИК – 105. Бившата членка на Сметната палата Лидия Руменова, номинация на червените, и синята кандидатка –адвокат Антония Романова, не успяха да преборят конкуренцията. Те получиха съответно 53 и 24 гласа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 7222 |12.05.2011 Дядо Николай анатемоса "пещерния национализъм" на Сидеров . 153| 9445 |12.05.2011 Ив. Костов: Тежко му се пише на Борисов - или отива на избори, или ги губи! . 91| 6584 |10.05.2011 Борисов: Който иска Станишев, избира лъжата . 41| 10277 |09.05.2011 В. Сидеров: Борисов-президент=предсрочни избори, а Октоподът точи лиги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads