Реклама / Ads
235| 10169 |10.02.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Камбаната вече бие за ГЕРБ!

.
Иван Костов
Тази сутрин определени лица в управлението изглеждат като взривени; Цветанов стана котва; Борисов да вземе силно решение; има битка между хора, много опитни, защото са бивши служители от сектора за сигурност.
 

Ние искаме това управление да изкара мандата, за разлика от БСП, но без вътрешния министър, каза по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Изпуснат е контролът, много слабо се противодейства на престъпността, добави той и обясни, че противниците на правителството сега сигурно потриват ръце от задоволство. Днес у нас пристигат 4-ма еврокомисари и веднага техните сътрудници ще им съобщят за случилото се (взрив пред издателство и вестник - б.р.), каза Костов.

Вътрешният министър е в тежко положение, но отговорността вече е у премиера, добави той и напомни, че сините вече са оттеглили доверието си от Цветанов. Този ключов министър, който помагаше и носеше респект за управлението, се проваля шумно с произвола и политическото насилие. Това е битка между хора, които са много опитни в тези неща, те са бивши служители от сектора за сигурност; това е много тревожно, затова Борисов трябва да вземе много силни лидерски решения. Едното е да се освободи от Цветанов, защото той става котва.

Искаме ГЕРБ да си възстанови доверието и да изкара мандата си, за да не се връща Тройната коалиция, подчерта Костов.

Забъркана е каша, с която се хвърля като петно върху институциите
. Много лошо съчетание е вицепремиер, вътрешен министър и втори човек в управляващата партия, защото единственият, който може да го контролира, е премиерът. СДС навремето не пострада заради свалянето на Евгений Бакърджиев, напомни аналогичната ситуация Костов. Аз изкарах мандата и завърших реформите, страната тръгна към Европа, добави той. А Цветанов очевидно управлява лошо и заменя некомпетентността си със страх, каза лидерът на тъмносините.

Всяка политическа партия трябва да даде жертви от гл.т. на държавността, за да не се причиняват огромни страдания на всички други. Партиите пострадват в условията на политическа демокрация, другият пример е ДПС, която пази лидера си с цената на всичко, анализира Костов.

Ние не сме застанали зад Б. Борисов, защото персонално ни е впечатлил толкова, а заради партията и програмата му; но щом не си ги е изпълнил, как да го подкрепим, подкрепя се политика, не персони.

Тази сутрин като взривени изглеждат определени лица в управлението, констатира Костов. Сега камбаната бие за ГЕРБ, Борисов трябва да го знае, предупреди той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 158| 10686 |19.01.2011 Ив. Костов: Война е! . 164| 9784 |17.12.2010 Ив. Костов: Исках да ме подслушват, защото бях заплашван . 142| 11817 |11.12.2010 Ив. Костов: Младенов, кога ви избрахме за Дядо Коледа? . 55| 10541 |02.12.2010 Ив. Костов: Кой е бил водещият офицер на Румен Петков?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads