Реклама / Ads
60| 8000 |10.02.2014 ПОЛИТИКА

А. Кутев: Данъците са по-важна тема от електронното гласуване

.
Антон Кутев Източник: Булфото
ГЕРБ имат една практика – да обвиняват следващите политически сили именно в нещата, за които те са отговорни, явно някакви пиари са ги посъветвали така.
 

Това коментира Антон Кутев от БСП в сутрешния блок на БНТ по темата за вот на недоверие, която предстои да бъде дебатирана днес в парламента. Той е категоричен, че това е вот на недоверие към собствената политика на ГЕРБ. Те се опитват да замитат това, което са правили.

Относно акцията на МВР срещу битовата престъпност Кутев каза, че се готви от няколко месеца. Пиар или не, ако в селата има нужда от повече жандармерия и полиция, значи трябва да има. Това ще доведе до резултат, особено по селата, където се знае кои са хората.

Атаките срещу ръководството на МВР са с цел да се неглижират проблемите в тяхното управление. Тази контра игра не им помага нито на тях, нито на нас. Много по-ползотворно ще е всеки да излезе със своите обществени каузи.

Нещата се случват – досега никога депутат от ДПС не е влизал в затвора, даде пример Кутев.

Сигурно има опорни точки относно днешния дебат. Опорни точки винаги се записват, това се прави абсолютно задължително от всички централи. Според Кутев ГЕРБ са били някакво изключение, защото Борисов е бил опорната точка – било достатъчно той да каже нещо и всички го повтаряли.

БСП е единствената демократична партия, която работи по европейски стандарти. Върху нас беше прехвърлена вината дори и от приватизацията. Ние сме свикнали, че ще бъдем обвинявани във всичко. Но защо ние продължаваме толкова години да сме най-голямата партия, изтъкна Кутев.

Първанов може да отлюспи някои хора от нас, той със сигурно ще ни попречи на изборите, но явно това е неговият начин да провежда политика. От години не сме имали толкова спокоен и единен конгрес. Със сигурност трябва да благодарим за това на Първанов – БСП е по-сплотена от всякога.

Относно референдума – има куп теми, които могат да бъдат предложени като данъците например, които противопоставят обществото на бедни и богати. И данъчната политика, и безплатното образование са много по-важни теми от електронното гласуване, смята Кутев. Относно него общественото мнение е единно – всички искат електронно гласуване, и ние искаме такова. Въпросът е дали е възможно да го организираме сега.

Кутев припомни, че единственият и най-голям референдум е бил организиран именно от БСП за АЕЦ „Белене”. Той отрече да събират контраподписка срещу бъдещ референдум.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6810 |15.11.2013 А. Кутев: С "опорни точки" се процедира по целия свят . 71| 6137 |07.09.2013 Антон Кутев: Голямата опозиция е народът, а не ГЕРБ . 388| 13319 |03.08.2013 Антон Кутев: ГЕРБ няма да дойдат на власт повече . 63| 8969 |07.03.2012 Кутев: БСП е следващата партия, която Борисов ще разбие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads