Реклама / Ads
1| 9329 |07.03.2017 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: Три лобита управляват МВР

.
Три политически лобита контролират МВР в момента. Това съобщиха пред Фрог нюз източници от вътрешното ведомство.
 

Едното е представено от кадрите на мафиотския модел КОЙ, окупирали ключовите места в системата от близо три години. Поръчките срещу неудобни и опоненти на групировката в момента минават основно през икономическа полиция, където ръководните кадри специално се подбират. Обществена тайна е, че въпросните ченгета се отличават от колегите си с висок стандарт на живот-коли, къщи, вили, скъпарски дрехи, часовници и пътешествия на екзотични места. Някои от тях дори въртят бизнес през съпруги, родители, деца и т. н.

Другото лоби, което дирижира МВР е това на т. нар. Библиотекари. Твърди се, че служебният министър Пламен Узунов, както и най-верните му хора- зам.-министър, шеф на кабинет и съветник, са посочени от видния представител на този кръг-Цветлин Йовчев.

 

 Кариерата на въпросните висши служители тръгна стремглаво на горе, докато  Йовчев беше министър. Нещо повече, в момента се реабилитира друг кадър от неговото управление, който стои зад „ювелирната” акция на МВР в Лясковец. При нея  загина командосът Емил Шарков. Става дума за Атанас Илков, който преди дни оглави пловдивската полиция. Нескрит мерак за ролята на сив кардинал в МВР има и пловдивският бизнесмен Георги Гергов. Според негови близки той също имал сериозен принос в убеждаването на президента Румен Радев да назначи Узунов за министър.

 

Любопитното е, че лобитата ту са в пълно разбирателство, ту се ритат по кокалчетата. Един от споровете им се върти около шефа на СДВР Младен Маринов. Той минава за доверено лице на кръга КОЙ. Според запознати, Маринов оцеля през последните години, въпреки гафовете на подчинените му, благодарение на покровителите си. Натискът за него е двуполюсен-едните искат той да бъде махнат заради най-слабите резултати, които има дирекцията в страната, а другите-той да стане главен секретар. Името му се завъртя за кратко в медиите като най-вероятния заместник на Георги Костов, но шумът около евентуалната кадрова рокада бързо отшумя.

Въпреки приказките за масови уволнения на полицейски директори, един от тях спи спокойно и няма грам притеснения за поста си. Става дума за сочения за близък до Делян Пеевски шеф на ОДМВР-Пазарджик Йордан Рогачев. Казват, че него и с топ не могат да го махнат, заради солидния гръб, който има. Експремиерът Бойко Борисов три пъти му се заканва публично, че ще го уволни заради контрабандата на цигари, но всичко си остана само с приказките.

 

Напоследък все по-упорито се говори, че за шеф на Главна дирекция „Национална полиция” се спряга името на сегашния заместник Константин Димитров. Заради дългия престой на този пост си спечели прозвището „вечният заместник”.  В момента на него е възложена проверката срещу отстранения началник на „Инспектората” Николай Гешев. Твърди се, че в момента задкулисните играчи го изпитват и ако се справи със задачата, ще получи високия пост като благодарност. Целта е Гешев да бъде уличен във всички възможни грехове, а Атанас Илков и бившия главсек на МВР Светлозар Лазаров оневинени за акцията в „Лясковец”.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5124 |07.03.2017 Първо във Фрог: Плащаме 42 млн. лв. за „златни” камери на границата . 4| 6901 |03.03.2017 Проф. Христова за Фрог: Моделът на обръснатите момчета отключва агресия у децата . 3| 5482 |02.03.2017 Само във Фрог: Техника за милиони се губи в болница „Св. Анна”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads