Реклама / Ads
91| 6995 |12.02.2011 ПОЛИТИКА

С. Станишев: Какъв ред - то стана бардак!

.
Сергей Станишев
Правителството дойте с тезата, че може да въведе ред. Ние винаги сме били против лустрацията.Не вярвам в теорията на заговорите, които да могат да свалят цяло правителство.
 

Това каза Сергей Станишев в ефира на Седмицата по Дарик радио.

Факт са скандалите със СРС-та, взрива пред Галерия, факт е и увеличаването на престъпността, каза лидерът на БСП и продължи: МВР не може да действа по начина, по който действат престъпните групировки. Последните седмици бях изумен от това, което шефът на Митниците разказа пред комисията в народното събрание.

Станишев посочи, че от 2008 г. досега използването на СРС-та се е увеличило многократно, 300 процента, а малка част от тях стигали до съда. Това са стотици хиляди българи, каза той и обяви, че има възможност за филтриране на информацията от подслушванията.

Взехме решение Народното събрание за отваряне на досиетата, да се знае миналото, да се знае кой каква роля е играл. Това е деликатна работа, последен съдник съм на когото и да било. Ние винаги сме били против лустрацията - всички под един нож. И ГЕРБ, и Цветанов са наивни и смешни. Винаги във всички периоди срещу всяко правителство е имало интереси, кръгове, които са искали да постигнат нещо, но това правителство дойде с тезата: ние можем да въведем ред, какъв ред - то стана бардак, подчерта Станишев.

Управлението от първия ден заложи на шантажа, за да властва, констатира гостът.

Правителството дойте с тезата, че може да въведе ред. Какъв ред, възкликна той и заключи, че са се провалили.
Не вярвам в теорията на заговорите, които да могат да свалят цяло правителство. Борисов трябва да влезе в ролята на управляващ, а не на опозиционер, каза Станишев като коментира енергийната политика на правителство.

Ситуацията с цените е неконтролируема. Искаме 300 лв минимална работна заплата, увеличаване на детските надбавки, на пенсиите, заяви Станишев. А тази година има увеличаване на разходите за администрацията, актуализирана е цената на автомагистрала Люлин – това показва, че има пари в държавата, констатира той.

Проблемът с Шенген не е само технически, той е и политически, категоричен е лидерът на БСП . Те, европейците, ни нямат доверие, констатира той.

Правото на опозицията за иска вот на недоверие не може да бъде ограничено, категоричен е Станишев. Вот за ситуацията в работата по сигурността – контрабандата, подслушването, за социалното положение в страната – за това правителство не съществуват хората, които живеят все по-зле. Трябва да си сляп, за да не го виждаш, смята той.

Готвят се протести, обяви гостът. Не на страха и против социалната политика на правителството – това са двата призива на недоволството.

Ако БСП спечели избори, когато и да са те, аз, като лидер, ще стана министър-председател, обяви Станишев.

БСП ще излъчи кандидат за президент след сериозно вътрешно обсъждане, обясни лидерът на партията. Той трябва да може да гарантира, че на втори тур ще обедини енергията на хората, които не подкрепят ГЕРБ - трябва да е авторитетен в по-широк план, каза Станишев.

През последната година имахме неуспехи в сектор Сигурност, призна соцлидерът. Но аз никога не съм бил спезиалист в тази област, за разлика от сегашните управляващи.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 12149 |09.01.2011 Милиционери станаха милионери . 66| 9373 |16.12.2010 Д. Иванов: Калинки-малинки ли да станат посланици? . 11| 6222 |23.11.2010 Николай Цонев: Стана навик на министър Ангелов да се оправдава с мен . 19| 9522 |16.11.2010 В. Сидеров: След Ал. Петров, чакаме Маргините и Маджо да станат президенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads