Реклама / Ads
19| 8397 |05.06.2014 ПОЛИТИКА

Вървяла интрига с ход “Станишев премиер”

.
Сергей Станишев
Няма вариант Сергей Станишев - премиер. В момента някой надгражда спекулации, коментирал изключително информиран източник от "Позитано", след като се завъртя вариантът, че лидерът на БСП ще предложи себе си за министър-председател на ново правителство в рамките на този парламент.
 

Избирателите на БСП не припознавали обаче кабинета на Пламен Орешарски като правителство на социалистите и това бил големият проблем, пише 24 часа. Затова се водели сериозни разговори каква ще е програмата през следващите месеци.

Най-вероятно ще се иска от Орешарски много по-ясна социална политиката и особено

видими промени в пенсионната реформа.

 

На "Позитано" били наясно, че настоящият премиер има сериозна подкрепа от техния партньор ДПС и трудно в този парламент може да мине който и да е друг кандидат, дори той да се казва Сергей Станишев. Което бе подчертано неколкократно в рамките на седмица от Лютви Местан. Той отново отсече, че движението няма да приеме премиер, различен от Орешарски, в рамките на това Народно събрание, “независимо колко дълъг ще е животът му”.

 

Със Станишев Местан не успял да говори, обясни, че се надява да го види до края на деня. Едно е сигурно - че ДПС въпреки твърденията за преяждане с власт няма амбиции за разширяване на властовите си позиции, подчерта председателят на движението. И сегашните не давали основания за изводи като “преяждане с власт”. Според него дълбочината на промените в кабинета е следствие от идеята какъв е
хоризонтът, който стои пред него.

 

Лидерът на ДПС обеща да посочи днес докъде е хоризонтът на специална пресконференция. На нея той ще говори и за новия вот на недоверие, както и по темата за контролирания плавен преход към стабилизиране на политическата обстановка.


Провокиран бил  от оценки, които чул последните 2 дни, а именно - че позицията на ДПС спрямо управлението в дните след евровота не била съвсем ясна.

Самият Орешарски също дойде в парламента вчера. След като участва в блицпарламентарен контрол, прекара около час в кабинета на председателя Михаил Миков, след което спря пред журналистите. И категорично разсея съмненията, че си говори по-често с Местан, отколкото с лидера на партията мандатоносител.

 

БСП и ДПС са еднакво важни за премиера - която и от двете парламентарни групи да оттегли подкрепата си, ще е равностойно, заяви той. Новите министри се избирали както старите - с много предложения и анализ на качествата. “За мен по-важна е решимостта им да следват определени политики и мерки. Всички министри са с мое одобрение”, категоричен бе Орешарски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7453 |18.03.2014 М. Манолова: Интригата за ЦИК е у президента . 46| 9595 |08.11.2011 Т. Дончева нарече Борисов "интригант на дребно" . 23| 8520 |13.04.2011 Пл. Николов: Гоце играе с двама кандидати, защото е главният интригант на републиката . 55| 8158 |10.04.2011 Леа Коен: Дворцовата интрига няма да успее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads