Реклама / Ads
0| 4067 |07.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 октомври

.
Премиерът наблюдава съвместни българо-американски военни учения на полигона „Ново село”; заседава НС; министър Плевнелиев прави работна закуска с посланиците на страните от ЕС; Градският съвет на СДС-София заседава.
 

Премиерът Бойко Борисов ще наблюдава съвместни българо-американски военни учения на полигона „Ново село”. Министър-председателят ще даде старт на строителните работи на първата фаза от проекта на общината „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен”. По-късно Бойко Борисов ще открие многофункционална спортна площадка в ОУ „Христо Смирненски”, гр. Раковски. Премиерът ще открие и Завод за преработка на твърди битови отпадъци в с. Шишманци, община Раковски.

В 9.00 часа Народното събрание ще започне редовно заседание.

В 9.00 часа състав на Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Владимир Милев и още двама подсъдими за „Консолид комерс”.

От 9.00 часа в хотел „София сити” на ул. „Стара планина” „№6 ще бъде открит 53-тия Световен конгрес на писателите-лекари. В 17.30 часа в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще се връчи литературната награда „Димитър Димов” и ще бъде открита изложба на книги.

В 9.30 часа в хотел „Шератон”, зала „Рила” министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще има работна закуска с посланиците на страните от Европейския съюз. Около 10.30 часа министър Плевнелиев ще направи изявление.

От 9.30 часа, в Гранд хотел София започва двудневна европейска конференция на тема „Предизвикателствата пред социалния диалог в новите страни членки и страни кандидатки в сектор „Земеделие”.

В 10.00 часа в сградата на КНСБ министърът на образованието Йорданка Фандъкова ще участва в Националната конференция „Средното образование – развитие, перспективи и решения”, организирана от КНСБ и СБУ.
В 15.00 часа Йорданка Фандъкова ще вземе участие в национална дискусия „Милост за децата”.

В 10.00 часа в Министерството на културата ще се проведе Международна конференция по въпросите на авторското право.

В 11.00 часа в Американския център към Столична библиотека на адрес: пл. „Славейков” 4А ще се проведе пресконференцията на съдия Джон Р. Тънхайм.

В 11.00 часа в Металургичния комбинат „Кремиковци” работната група ще разгледа предложението на синдика и синдикатите във връзка с плана за оздравяване на предприятието.

В 14.00 часа в МРРБ ще се подпишат 14 договора за предоставяне на безвъзмездна помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013.

В 14.00 часа в зала 383 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І” 1 председателят на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров ще се срещне с представители на Камарата на работодателите и индустриалците в България. В 15.00 часа той ще разговаря и с представители на Камарата на строителите в България.

В 14.00 часа в хотел „Дедеман Принцес” зала „Рубин” ще бъде открит Шести национален конгрес по физикална и рехабилитационна медицина.

В 15.30 часа в хотел „Хемус” ще се проведе техническа конференция във връзка с Осмо републиканско състезание по пожароприложен спорт, което ще се проведе на 9 октомври в София.

В 14.00 часа в залата на втория етаж на Изпълнителната агенция по околна среда, бул. “Цар Борис III”, № 136 министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще се срещне с представители на неправителствените организации, които работят в сферата на опазването на околната среда.

В 9.00 часа в зала 300 на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН ще се проведе юбилейно честване по повод 10 години Базова екологична обсерватория - БЕО „Мусала” и 50 години от основаването на Космичната станция на вр. Мусала

В 18.30 часа в културния дом „Красно село” ще се проведе разширено заседание на Градския съвет на СДС-София. Ще бъде обсъден общият градоустройствен план на гр. София с главен архитект Петър Диков по инициатива на групата на СДС в СОС.

В 18.00 часа в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще бъде открита изложба на Феликс Каниц.

В 19.00 часа в Сатиричния театър актьорът Ицхак Финци ще представи книгата си „Мотоциклетът Ромул Велики, Наивист Пак тогава в Сао Пауло, Какъв съм за Питър Брук Бобо и други четива”.

В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Института по социология при БАН.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за Изложение "Европейско образование 2009" - представители на елитни университети и скъпи пансионни училища идват в България.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Предстоящите изложби в Интер Експо Център - СИХРЕ и Светът на мебелите – съпътстващи събития”.

От 11.00 часа в Пивоварна „Загорка” ще бъде открит първия в България сертифициран музей на бирата – „Светът на Загорка”.

В конферентната зала на хотел „Езерец” в Благоевград ще се проведе информационна кампания по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция-България 2007-2013”.

В 15.00 часа на пл. „Николай Хайтов” № 8, ет. 6 в Асеноград официално ще бъде открита новата сграда на Районна прокуратура в града.

В 14.00 часа в Сандански ще започне Шестата национална среща на Националното сдружение на общините в република България.

От 13.00 часа в конферентната зала на Регионалния исторически музей ще се проведе конференция на тема: „Благотворителността в България - традиции, исторически измерения и аспекти”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3856 |06.10.2009 Предстоящо на 7 октомври . 0| 4042 |05.10.2009 Предстоящо на 6 октомври . 0| 4567 |04.10.2009 Предстоящо на 5 октомври . 0| 4055 |01.10.2009 Предстоящо на 2 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads