Реклама / Ads
5| 2976 |26.02.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Професионални организации искат оставката на министъра на туризма

.
Зарица Динкова
Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този така важен за българската икономика сектор продължава. От ден първи на поста, г-жа Динкова не е свършила абсолютно нищо в полза на бранша. Таяхме надежди, че може да претърпи катарзис и развитие, но за съжаление те не се оправдаха.
 

Това заявиха в открита позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

 

И изразяваме надежда, че при предстоящата ротация в българското правителство ще се намери човек, който разбира от темата, милее за българския туризъм и ще се грижи за него, посочват от двете професионални организации.

 

В същото време БАЗ у СЗБ посочват, че сегашният министър на туризма не е взел ясна позиция за ремонта на летище „Бургас“, поддръжката на пътя Варна – Бургас, и скандала около Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства.

Летище „Бургас“ е от ключово значение за туризма в региона, а предстоящият ремонт само ще попречи на туристически сезон. Зарица Динкова е обвинена, че предпочита Северното Черноморие в ущърб на Южното, което показва небалансиран подход в управлението на туристическите ресурси на страната.

 

Министърът на туризма се обвинява в участие в група, която подкрепя Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, въпреки че той е възприеман като заплаха за морския туризъм. Отговорът на нейното министерство след първо четене на законопроекта е разглеждан като недостатъчен и закъснял от БАЗ и СЗБ.

 

Туристическият и рибарски сектори са били оставени сами да се борят за своите интереси, без достатъчна подкрепа от министъра на туризма. Това включва необходимостта те сами да търсят подкрепа от парламентарните групи.

 

По тези причини от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България смятат, че има нужда от по-силна защита на интересите на туристическия сектор на национално ниво. Това не можело да стане с оставането на Зарица Динкова на поста след ротацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2787 |26.02.2024 Заради еврото: Депутатите изслушват управителя на Хърватската народна банка . 0| 4528 |26.02.2024 Кои са най-важните характеристики на добрия куфар? Ръководство преди покупка! . 2| 3752 |23.02.2024 Защо Тайландските Малдиви - Ко Липе, ни разочарова? . 0| 3021 |23.02.2024 Пет идеи за подарък на любимата за Свети Валентин и след това....

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads