Реклама / Ads
0| 4841 |27.06.2009

Слънчев бряг запази инфраструктурата си от нездрави апетите

.
Инфраструктурана на курорта Слънчев бряг си остана във владение на „Слънчев бряг” АД. Това стана ясно след завършването на общото събрание на дружеството.
Точките за безвъзмездно прехвърляне на инфраструктурата на Слънчев бряг на община Несебър и за смяна в борда на директорите на дружеството не бяха приети, съобщи изпълнителният директор Малина Стратиева. Двете допълнителни точки бяха предложени от Министерството на икономиката и енергетиката. Те обаче не са били гласувани, тъй като бяха определени за незаконосъобразни от Комисията за финансов надзор. „Събранието премина нормално. Всъщност то редовно отчетно събрание”, заяви за Frognews.bg Малина Стратиева, директор на „Слънчев бряг” АД.

Преди две седмици Министерството на икономиката и енергетиката изпрати писмо до акционерното дружество с предложение за две допълнителни точки към дневния ред на общото събрание. Едната предвиждаше смяна на ръководството на "Слънчев бряг" АД, а другата - одобряването на безвъзмездното прехвърляне на алеите и тротоарите на едноименния курорт на община Несебър. В опит да блокират намеренията на основния собственик - държавата, да ощети миноритарните акционери, те от своя страна предложиха компанията да мине в ликвидация.

По-късно се намеси Комисията за финансов надзор, която задължи съветът на директорите на "Слънчев бряг" АД да не сключва безвъзмездни сделки за разпореждане с активи на дружеството. Надзорът налага принудителна административна мярка на компанията да не подлага на гласуване точките в дневния ред от общото събрание, които изискват акционерите да одобрят подаряването на активи на дружеството на община Несебър, смяната на ръководството и ликвидацията на "Слънчев бряг" АД.

Вчера кметът на Несебър Николай Димитров заплаши, че ако инфраструктурата не бъде прехвърлена безвъзмездно на общината, може да престане да плаща електричеството и осветлението в комплекса отново да бъде спряно. Тази заплаха бе определена като незаконна и дискриминационна от юристи.
На свой ред Малина Стратиева контрира, че за това си има договор и който го наруши, трябва да понесе последствията. Тя уточни, че в този договор на кмета Димитров не е обещавано подаряването на инфраструктурата, както той твърди.
Всъщност битката на министър Петър Димитров бе 300 дка от комплекса, в които влизат алеи и паркови територии да бъдат прехварлени безплатно на община Несебър. Зат тази идея мнозна наблюдатели съзряха корупционни намерения. Още повече, че натискът от страна на министъра бе предприет в навечерието на изборите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Младен Мутафчийски: Министър Димитров с пореден гаф за Слънчев бряг 4| 6804 |26.06.2009 . Слънчев бряг - между лукса, екзотиката и комфорта 0| 6122 |12.06.2009 . Слънчев бряг юбиляр, стана на 50 години 1| 9053 |10.06.2009 . 200 евро на ден за джебчиите в Слънчев бряг 0| 4474 |09.06.2009

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ