Реклама / Ads
84| 8371 |15.05.2013 НОВИНИ

Борисов: Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента

.
Бойко Борисов
Вместо да дреме в пленарната зала, Борисов ще стегне партийните структури, за да бъде готова ГЕРБ да нанесе решителен удар на БСП, смятат съпартийци на Борисов.
 

“Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори”, казва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортер на “Труд” в първия си коментар след предсрочните парламентарни избори.
 

“Защо Роман Василев от градската прокуратура пое този случай? Той е от компетенцията на районната прокуратура”, попита риторично Борисов. От обвинението вече обявиха, че разследването е за длъжностно престъпление. По тези деяния работи градската прокуратура, особено ако проверката включва и служители на Министерския съвет.

Иначе “обикновените” изборни престъпления са в ресора на районните прокурори.

Лидерът на ГЕРБ щял да даде пресконференция едва след като ЦИК обяви официално резултатите от вота. “Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко”, обясни той.  “Аз за първи път виждам някой да е втори и да говори, че е победител”, каза още бившият премиер, коментирайки БСП. Той уточни, че искат да направят анализ на изборните резултати - на кои места как е гласувано, да разгледат разреза на вота. “Не е случайно, че младите гласуват за нас...”, добави лидерът на ГЕРБ.
 

“С никого не преговарям още, все едно какви глупости пишат. Не гледам телевизия и не чета, дори се карам, като е включен канал с новини...”, заяви Борисов. “Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента, нали там се коват законите”, обяви още той.
 

Негови съпартийци от два дни коментират, че не си представят как Борисов ще седне зад депутатската банка. “Мислите ли си, че ще седне там, където бе мястото на Доган, който дни наред лъжеше хората”, коментира високопоставен ГЕРБ-ер. Друг заяви, че според него, вместо да дреме в пленарната зала, Борисов ще стегне партийните структури, за да бъде готова ГЕРБ да нанесе решителен удар на БСП и да я измести категорично от властта на следващи извънредни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6356 |14.05.2013 Борисов: Почакайте и ще видите! . 73| 7133 |12.05.2013 Б. Борисов: Тези избори минаха при тежки, непрекъснати активни мероприятия срещу нас . 36| 5654 |10.05.2013 Борисов: ГЕРБ върна доверието на Европа в България . 15| 5333 |10.05.2013 Борисов: Конфликтът в Сирия застрашава стабилността в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads