Реклама / Ads
9| 5705 |25.02.2010 НОВИНИ

ДАНС: Ахмед Емин не е служил при нас

.
Ахмед Емин не е бил служител на ДАНС със сигурност. Това заяви председателят на ДАНС Цветлин Йовчев.
 
Той е категоричен, че "дясната ръка" на Доган  не е сътрудничил и на „Държавна сигурност”, но не пожела да коментира дали има данни, в които да се посочва, че Ахмед Емин е трябвало да убие Ахмед Доган.

"Версията, че Емин е трябвало да убие Доган е толкова състоятелна, колкото идетя за покушение над Бойко Борисов.", заяви по-рано днес в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Михаил Миков.
"Още като беше кмет на София имаше такива версии. Пазих го като национално богатство и го опазих до изборите. Сега г-н Цветанов да отговаря. Чувал съм ги като разговори много пъти. Включително съм чувал версията на бащата на Ахмед Емин, че не става въпрос за самоубийство, а става въпрос за убийство”, каза Миков по повод версията, че Ахмед Емин е бил агент на ДАНС и е трябвало да убие Ахмед Доган. Бившият министър добави още, че е работено по всички възможни версии. На разпит е бил привикан дори самият Ахмед Доган два пъти. Разпитвани са представители на ДПС, като всеки от тях, който е имал и най-малка информация, е трябвало да я сложи на масата пред правосъдието.

Според Миков връщането на делото "Ахмед Емин" е опит да се прикрие бездействието на кабинета. "Бюджетът не се изпълнява в държавата. Виждате какво става в здравеопазването. Трябва сериалът стражари и апаши да продължава с нови и нови доста пикантни случки. Вие участвате активно в този процес, а питате мен”, коментира Миков. „От първоначалния момент на мястото присъстваха представители на 4 институции – Прокуратура, Следствие, МВР и ДАНС. Смятам, че Прокуратурата съвестно е квалифицирала и е приключила този случай, защото общественият натиск беше изключително голям тогава. От първия момент тръгнаха също много версии и желанието на всички институции беше случаят да бъде изчистен в почти невъзможни срокове, като се тръгне от експертизите, мине се през другите процесуално-следствени действия, разпитите на лица, които са имали контакти с г-н Емин. Всичко това беше свършено за едни много кратки срокове”, обясни Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8365 |25.02.2010 ДПС: Ахмед Емин е трябвало да убие Ахмед Доган . 11| 6811 |24.02.2010 Костов: Има нещо прикрито по случая "Ахмед Емин" . 6| 6034 |23.02.2010 Борисов връща "Ахмед Емин" на Велчев . 28| 7876 |27.01.2010 Иван Костов: Ахмед Доган е името на далаверата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads