Реклама / Ads
17| 5285 |05.10.2012 НОВИНИ

Депутати за Цачева: Тя е "цедка" и "чадър"

.
има ли място под полата на Цачева за укритие на министри?
Шефката на НС криела под полата си Борисов и Цветанов; била ятак и укривател на правителството, смятат от лявата част на залата.
 

Петъчният парламентарен контрол премина днес без шефката на Народното събрание Цецка Цачева. Тя укривала "под полата си” премиера Бойко Борисов, според представителите на БСП в залата, поради което беше определена за „цедка” и „чадър”. Заради неудобните въпроси към ГЕРБ Цачева била още "ятак и укривател на правителството". Ако не промени радикално своето поведение като председател на НС, ще има проблем, вдигна гири БСП-шефът Сергей Станишев.


Ще водят разговори с други парламентарни групи, заканиха се червените и дори подсказаха възможност за иницииране на подписка с искане на оставката на Цачева. Мая Манолова изреди аргументи: Попитах социалния министър каква е политиката на правителството за повишаване на доходите. Отговорът беше, че въпросът е прекалено общ. Попитах Борисов за доходите на българските граждани - нямало конкретика. Писна ми от тази игра на жмичка, при която мижим, а председателката крие министрите и премиера. Ако продължава тази игра на криеница и ми връща въпроси, ще започнем друга игра на гоненица.
 

От началото на това Народно събрание Цецка Цачева отклонила само 4 питания на депутати от ГЕРБ, но пък пренебрегнала 267 от БСП, 32 от Синята коалиция, 43 от „Атака”, 10 от ДПС и 20 от независимите депутати, изредиха още червените. 

Цачева иска да скрие премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов под полата си, каза Димчо Михалевски. На 9 поредни заседания вътрешният министър не се явил пред колегите си в НС и то умишлено, смята той. На свой ред Петър Мутафчиев и Петър Курумбашев се ожалиха, че тяхно питане до премиера Борисов, транспортния министър Ивайло Московски и финансовия министър Симеон Дянков за похарчените средства за Авиоотряд 28 било отклонено. Корнелия Нинова привидя в това тенденция да се заглуши опозицията в предизборна година. Очевидно има теми, които са неудобни за мнозинството и очевидно има министри, които трябва да бъдат скрити, каза М. Миков и посъветва депутатите да използват препоръчана поща до министрите и премиера.


В крайна сметка Станишев заключи, че никакви акции „заглушаване” нямало да помогнат на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5459 |03.10.2012 Депутатите се хванаха за гушите как да разследват АЕЦ „Белене” . 24| 6369 |28.09.2012 Депутати предложиха да отпадне забраната за тютюнопушене . 18| 7221 |14.09.2012 Бойко Борисов ще се отчете пред депутатите . 16| 5306 |03.09.2012 Цветанов почва оглед за нови депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads