Реклама / Ads
26| 5913 |05.02.2010 НОВИНИ

Дянков: Корнелия Нинова е пропаднал политик и лъже!

.
Симеон Дянков Източник: Вяра Йовева
На днешния парламентарен контрол беше създаден нов съюз - на Бойко Борисов и Симеон Дянков, които обединиха сили срещу червената депутатка Корнелия Нинова. Финансовият министър беше доста по-настървен от премиера и заяви, че освен провален политик, Нинова откровено лъже по доста въпроси.
 

още в началото на парламентарния контрол на трибуната застана острието на БСП Корнелия Нинова. Тя нападна с остри реплики премиера Бойко Борисов и го обвини за бездействието на междуведомствения съвет към военнопромишления комплекс към МС. Обвиненията й са по повод заявките на 30 фирми за разрешаване на търговия отпреди 7 месеца, които са останали без отговор. По думите й, министър-председателят не стимулира износа, както беше обещал и спирайки тази дейност, удря по икономиката страната.

В отговора си премиерът обясни, че се е занимавал с дейността на междуведомствения съвет и е поискал създаването на публичен регистър и електронна страница. Борисов от своя страна удари по предишните управляващи, че не е внесен доклад за дейността на съвета за 2008 г.

“Който ви е писал отговора на въпроса, ви е подвел и заблудил”, каза Нинова. “Когато вие трябва да внасяте отчет за дейността на междуведомствения съвет, ще напишете само, че нямате какво да кажете, защото не се го свиквали заради безхаберие”, червената депутатка.

“Не мога да не ви призная едно нещо”, обърна се към премиера Нинова, “много ви бива да бягате от отговорност и да я прехвърляте върху бившите управляващи”. Тя му обясни, че от отговора му е проличало, че междуведомственият съвет не е работил и попита кой ще обезщети фирмите за загубите, както и загубите на икономиката.
"На политици от миналото, пропаднали политици, като говорят глупости е добре да им се отговори. Дори в репликата й към мен Корнелия Нинова излъга", категоричен бе Дянков. "Тя е била уволнена от нейното правителство на 5 май 2007", припомни финансист номер 1. "Хубаво е хората да говорят с факти и е хубаво да могат да броят до 10, поне толкова пръсти имаме", допълни още той. "Ако това не могат да направят, тогава защо са в политиката", недоумява Симеон Дянков. По думите му Корнелия Нинова, Сергей Станишев и Румен Овчаров са хора от миналото с големи корпоративни интереси, които той засегнал с водената от него политика. "Като финансов министър аз явно действам в техен ущърб", предположи Дянков. "Аз трябва да действам за средния българин, а не за политици от нашето минало", категоричен е той.

Премиерът отказа да коментира задържането на лидера на АТАКА Волен Сидеров на летището във Франкфурт. „Всеки човек може сам да определя поведението си. Надявам се Сидеров да обясни”, каза премиерът Бойко Борисов след парламентарния контрол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4985 |04.02.2010 Цачева мотаела Нинова и Курумбашев в парламента . 10| 4713 |04.02.2010 Г. Първанов: Ще остана в политиката . 33| 7325 |31.01.2010 Дянков: Станишев, Овчаров, Софиянски са хунта и мошеници . 17| 4841 |24.01.2010 БСП критикува политиката на ГЕРБ за бг образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads