Реклама / Ads
46| 5206 |20.08.2010 НОВИНИ

М. Димитров: Б. Димитров е човекът-гаф на бг политиката

.
Мартин Димитров
Да си ходи, категоричен беше М. Димитров, определен от министъра за лилипут. Напрежение между СДС и ГЕРБ на лично ниво няма, има принципни несъгласия; чакаме истинските реформи, добави лидерът на СДС.
 

Божидар Димитров е човекът-гаф на българската политика; той трябва да си подаде оставката и е въпрос на дни, часове и минути това да стане, коментира по БТВ лидерът на СДС Мартин Димитров, наречен от министъра без портфейл лилипут, загробил СДС.

Представяте ли си във Франция, Германия, Англия да има такъв министър, който да излезе и да каже такова нещо на българските граждани. Ако това беше станало там, той щеше да си тръгне с шут. Министър означава служител, обясни Димитров, напомняйки предишно обещание на премиера да освободи Божидар Димитров при следващия му гаф.

Напрежение между СДС и ГЕРБ на лично ниво няма, има принципни несъгласия. В ръководството на партията не е взимано решение за офериране на идеята за влошаване на отношенията с управляващите. Сините ще търсят обединение вдясно за кандидат-президент, но без ГЕРБ, които щели да излязат със своя кандидатура, обясни синият лидер.

България продължава да потъва надолу заедно с Латвия и Гърция, напомни отново Димитров и каза, че БВП у нас пада и така дистанцията между българския и средния европейски доход расте. Трябва да растем устойчиво, но и 3 пъти по-бързо от средния европейски растеж. За това са необходими реформи, констатира лидерът на СДС, който очаквал нов бюджет, ход на административната реформа, истинска пенсионна реформа. Правим услуга на кабинета и на всички български граждани, казвайки истината, добави той. Оставката на Б. Димитров била нещо знаково. Когато един министър ни поставя в карикатурно отношение по отношение на другите страни, те ни се смеят, съобщи Мартин Димитров.

СДС иска политики, настоя  той и каза, че минималният растеж в икономиката за 3-то и 4-то тримесечие нямало да се отрази на българина. Ние сме готови да поемем категоричен ангажимент по отношение на реформите, зарече се той. Ние сме най-сериозните хора в парламента, установи М. Димитров за дясната опозиция.

Има сгрешена стратегия - вместо да си оправим инфраструктурата, ние даваме милиарди за АЕЦ Белене. Трябва да се влага мисъл в това, което правиш, каза накрая лидерът на СДС, който бил за 5 дни на море, без да му спрат тока.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5471 |17.08.2010 М. Димитров: ГЕРБ завива наляво . 8| 4784 |16.08.2010 Излизаме от кризата по Димитровден . 90| 11890 |10.08.2010 С. Диков: Божидар Димитров мисли с оная си работа . 19| 5359 |09.08.2010 ГЕРБ - Бургас подкрепи министър Б. Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads