Реклама / Ads
1| 6333 |04.09.2013 НОВИНИ

Фандъкова към гражданите: Разграничете се от провокациите и насилието

.
"Вижда се, че се правят опити за провокации и ескалация на напрежението. Искам да призова гражданите, които вече няколко месеца протестираха мирно, да се разграничават от всякакви опити за провокации и насилие. Това призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 

„Най-важното е да няма пострадали хора. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на няколко пъти обяви, че в МВР е имало сигнали за провокации, и аз се надявам, че полицията взима всички необходими мерки, за да се защитят здравето и сигурността на гражданите.

Всички действия около парламента, който е в списъка със стратегически обекти за национална сигурност, се извършват от страна на МВР. Те определят и зоната за сигурност. От Столична община съдействаме с всичко необходимо, за да могат полицаите да си вършат работата", обясни кметът Фандъкова.

По думите й, в момента продължава да бъде затруднено движението в центъра на София в периметъра около сградата на парламента и храм паметника „Св. Александър Невски". Спряно е движението по бул. „Цар Освободител" от Ректората до ул. „Георги Раковски" и по улиците около Народното събрание.

Движението на кръстовището на Ректората все още не е възстановено, но групите от протестиращи граждани вече са изтеглени. Движението на Орлов мост беше спряно за 15 минути след 9.30 часа, но след това беше възстановено.

„Вчера издадох заповед до СДВР, в която поисках да не се допуска блокиране на кръстовища от малки групи хора, но разбира се това трябва да става по преценка на реалната ситуация от страна на полицията, без да се създава напрежение и без да има заплахи за сигурността на гражданите", добави Фандъкова.

„Въпреки че нямаше предварителни уведомления за автобуси, има създадена организация, и в момента автобуси има на площад „Македония" и на стадион „Васил Левски". Имаме добра координация със СДВР, в това отношение. Това са автобуси, които са оставили хора, отправили се към протестите, и в момента са паркирани, както поисках - да не са по булеварди в централната градска част.

Автобусите не пречат на движението на градския транспорт. Във вчерашния ден имахме подадено уведомления за протест в подкрепа на правителството в южната част на храм паметник „Св. Александър Невски".

Имахме и информация от СДВР за подготвяни в социалните мрежи протести пред Народното събрание. Направили се организация със СДВР, за да не се създадат условия за доближаване на двата протеста и да не се стигне до ескалация на напрежението", каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5271 |20.08.2013 Фандъкова: Призовах пътния участък да се открие по-рано . 11| 5151 |19.08.2013 Фандъкова: В китайския ресторант са нарушени правилата . 131| 6259 |19.08.2013 Терзиева: Подложена съм на натиск от Борисов и Фандъкова от петък . 2| 4998 |16.08.2013 Фандъкова не била уведомена за автобусите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads