Реклама / Ads
36| 6463 |11.02.2014 НОВИНИ

ГЕРБ: Вотът успя! БСП: Провалихте се!

.
Депутатът от Коалиция за България Красимир Янков
Внесеният от ГЕРБ вот на недоверие е изпълнил една а от целите си - вчерашната показна акция в малките населени места бе една от тях, коментира Красимир Ципов от ГЕРБ. На друго мнение беше депутатът от БСП Красимир Янков, който каза: ГЕРБ загубих вчерашния дебат.
 

Двамата депутати влезнаха в спор в ефира на БНТ.

С аргументите и мотивите си ГЕРБ не успяха да убедят нито парламента, нито българската общественост. Можем да твърдим, че народът е наясно - ГЕРБ не иска да има промени в сектор „Сигурност". Също така демонстрират необходимост от запазване на статуквото, коментира Красимир Янков.

Той добави, че по време на дебатите по вота министър Йовчев е изнесъл факти и те са безспорни. ГЕРБ отново се опитаха да изместят акцента. Акцията срещу престъпността в селата, която стартира вчера, не е подготвена от два дни. Ако имаше предложение от ГЕРБ по този въпрос, ние щяхме да го знаем, подчерта Янков.

Той добави, че по време на вчерашния дебат не е станало ясно кой е направил списъка на телефоните за подслушване; кой разпореди подслушването; кой стои зад акциите без писмена заповед; кой определи използването на специализираните полицейски части за тези 701 акции, за които няма достатъчно информация, че трябва да бъдат проведени по този начин.

Не сме внесли самоцелно вота. Надяваме се от дебатите да произтече положителен резултат, каза на свой ред Ципов. Считаме за нереални твърденията на вътрешния министър, че сме се справили с бежанската криза. Не е започнал процесът на интеграцията на тези хора. Наближават пролетните месеци. Има информация, че на границата в Турция има много сирийци, които работят, за да изкарат пари, с които да платят на каналджиите да бъдат в карани в страната, посочи той.

Ципов добави, че министърът е говорил близо час, без да спомене, че от средата на 2009 г. до началото на 2012 г. е бил ръководен фактор в този сектор.

Депутатът от ДПС Янко Янков пък посочи, че ако целта на вота е била да се злепостави бившия вътрешен министър, тя е постигната. Няма друга такава система, както системата за сигурност, която да е експлоатирана по толкова безочлив политически начин. Накрая тя започна да генерира несигурност. Стана ясно колко операции са проведени без планировка. Смисълът на този дебат бе такъв, че прокуратурата ще има доста работа след него. Ще има последици в тази посока, каза Янко Янков.

Що се отнася до това кой кадрува в прокуратурата - в политическото говорене има изключително високи дози популизъм. В България има ред за кадруване в съдебната система, подчерта той. По думите му основният проблем в България е задкулисието - едно се говори, друго се върши. Някой трябва да отговори какви са заплахите за националната сигурност. Хората излязоха на улицата, защото са отчаяни. Това е резултат от политиката на ГЕРБ. Те се опитват се да разделят държавата и нацията, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 6725 |06.02.2014 Атанас Мерджанов: Вотът за сигурността е неудачен и несъстоятелен . 13| 6392 |31.01.2014 Петър Кънев предрича: Вотът на недоверие на ГЕРБ няма да успее . 27| 5159 |29.01.2014 ГЕРБ: ГДБОП да се върне в МВР . 48| 5939 |26.01.2014 Станишев към ГЕРБ: Говоренето ви е отровно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads