Реклама / Ads
13| 5160 |11.11.2015 НОВИНИ

Гергов: Другарю Миков, призови Бюрото да си "оди"!

.
Георги Гергов
До 11 часа бях на трето място, но останах на пето след това, заяви по БТВ лидерът на пловдивските социалисти и крупен бизнесмен Георги Гергов. Според него това било чиста проба манипулация. Как направиха грешките в 11 часа вечерта в протоколите, попита той. Аз съм доволен. Не съм си въобразявал, че БСП може да спечели изборите в Пловдив, ние нямахме никакви ветрила.
 
Цялата игра допринесе да обясни на целия народ, че ГЕРБ в Пловдив а-ха си беше отишъл и ГЕРБ си отиваше. Успяха да вземат властта с подпирачки, констатира Гергов. Куцият кон повече е Методи Андреев, а не Здравко Димитров, добави той. Не трябваше обаче да се унижава така Иван (Тотев). Смятам, че в един момент Славчо Атанасов водеше с 5 пункта. Хората на ГЕРБ успяха да се активират. Иван е изкарал 9-10 000 гласа повече от тези на ГЕРБ. ГЕРБ за малко щеше да падне в канала в Пловдив, повтори Гергов. Това е кървава победа, констатира той.

15 години в БСП се мъчим да направим реформа в партията и не можем да я направим, добави Гергов.

Дай ми пример в света, където полицаите стачкуват. Няма такава държава - тия, които са на власт да стачкуват, освен в Хонконг, каза той и предрече, че утре ще излязат да протестират учители, медицински работници.

ГЕРБ също влизат в тази спирала като нас. Не може общините да са най-големите работодатели, те изместиха бизнеса. Иономиката ръждясва. Имал съм 7 000 души работници, сега имам 1 300, обясни той. Мои служители заминават за Лондон, какво става в тази държава, как така не забелязваме какво се случва с младите хора, с хората изобщо, попита Гергов. Щом ни бягат хората, значи някъде грешим, заключи той.

БСП има нужда от много неща, които трябва да се случат, иначе ще изпаднем извън борда, предупреди той. Можехме да вземем поне половината областни градове от тези, които имахме предния път. ГЕРБ влиза в спиралата, като влезеш в улея и се пързаляш, стигаш стената, каза той.

Гергов добави, че утре ще си подаде оставката като лидер в Пловдив. Ръководството на БСП си е завряло главата някъде, каза той и после добави - в пясъка. И поиска оставки и пълен цикъл  избори. Стига с тия 15 годишни мъки. Трябва да бъдем мъже, другарю Миков, призови Бюрото да си "оди". Трябва да възстановим лявото, България без лява партия не може, каза той. БСП си е марка, която си струва името, добави Гергов. Оценката е двойка, отсече той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4571 |09.09.2015 Миков, Мирчев и 2000 социалисти отбелязаха 9-ти септември . 11| 4518 |06.09.2015 Гергов: Сам ще финансирам кампанията си . 0| 6770 |29.06.2015 Георги Гергов: За Орешарски си скъсахме з...ка, а сега къде е?! . 22| 4665 |02.04.2015 Гергов: БСП още не е готова за коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads