Реклама / Ads
12| 6169 |19.03.2013 НОВИНИ

Янев: Над Йорданов е имало не чадъри, а шезлонги

.
Яне Янев
Категорично, над Кирил Йорданов е имало не чадъри, а цели шезлонги от Тройната коалиция, огромни стоманобетонни конструкции, в които той е живял сигурно и без да го пипат институциите. Това каза на пресконференция лидерът на РЗС Яне Янев.
 

В сигнал до Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта се твърди, че кметът на Варна е ощетил общината с над 1,5 милиарда лева, допълни Янев.

Образувани са повече от 60 преписки, няколко досъдебни производства. Има установени груби и системни нарушения, посочи Янев.

От вносителите на сигналите в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта има различни твърдения за връзки със съдии, прокурори. Твърди се, че на част от кметовете, определени лица от ГЕРБ са осъществявали покровителство. Също така и лица от БСП и ДПС. Например за Любен Татарски се твърди, че е бил покровителстван от ГЕРБ, което не е така. По отношение на кмета на Хаджидимово, многократно той е парадирал, че е активист на Миглена Кунева. Сигналът е лично по жалба на Неврокопския митрополит Натанаил.

Друг сигнал до комисията е срещу кмета на Гърмен Ахмед Башев. В него са установени много закононарушения, които са събрани в 79 страници. По отношение на Ахмед Башев, аз съм получавал многократни заплахи, там категорично има чадър на ДПС и лично на Ахмед Доган, обясни Янев.

На пресконференцията бяха представени и други сигнали за общини, постъпили в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

В сигнал до Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта се твърди, че кметът на Сатовча Арбен Мименов и други лица от общината, системно извършват тежки финансови злоупотреби, както и злоупотреби с обществени поръчки, заяви още Янев.

Според друг сигнал Йордан Шишков, бивш кмет на Община Родопи, се е сдобил с ценни имоти на безценица - хотели, вилни зони. Описани са конкретни случаи на продажба на земя, която е общинска собственост. По сигнала е образувана преписка", посочи Янев.

Следващият сигнал е за кмета на Цар Калоян - Ахмед Ахмедов. Сигналът съдържа данни относно разследването по време на бедствието в Цар Калоян. Извършени са действия, които са целели да прикрият корупционни схеми. Ние сме изпратили наши експерти на място и може да се счита, че има системни нарушения от 2007 година насам, обясни Янев.

„Друг сигнал е срещу Георги Иванов, кмет на Община Хасково. В него се твърди, че фирма, негова собственост извършва ремонт без необходимите документи. На 10 февруари 2012 година се твърди, че са ощетили общината с незаконна обществена поръчка, а също така и че кметът е продавал държавни имоти, които не са собственост на общината. Общината не работи в полза на хората, а в полза на кмета, описана е такса рекет или „дарение", което се иска от всеки, решил да строи", посочи Янев.

Сигнал има и срещу Александър Абрашев кмет на Калояново, за финансови злоупотреби и за ощетяване на общината. Кметът е сключил договор за строителство на много по-неизгодни условия.

Друг сигнал е срещу Златко Живков, кмет на Монтана. Според сигнала има нарушения при покупка на лекарства от аптека на съпругата му и дъщеря му, което е конфликт на интереси. Извършени са и незаконни обществени поръчки.

Сигнал срещу кмета на Божурище Аспарух Аспарухов отбелязва, че кабинетът на кмета се е превърнал в скъпа частна зоологическа градина с екзотични животни.

Има сигнал срещу кмета на Община Добрич - селска Петко Петков за злоупотреби в общината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 6632 |16.03.2013 Янев: ГЕРБ ще е на власт отново, а РЗС - с 25 народни представители . 6| 5249 |15.03.2013 Яне Янев: Банки са притискали самоубилия се кмет . 5| 5445 |07.03.2013 РЗС: Не документи, а кашони е изнасял Кирил Йорданов . 160| 5166 |07.03.2013 Янев: Кирил Йорданов изнасял папки от общината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads