Реклама / Ads
14| 5759 |15.04.2014 НОВИНИ

Ц. Йовчев: Действията на МВР срещу Орлин Алексиев са абсолютно обосновани

.
Източник: Булфото
"Повторих на народните представители същото, което казах и по време на изслушването в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред". Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който бе изслушан от депутатите на закрито заседание по темата "Орлин Алексиев" и връзката му със заловените 1.4 тона кокаин. Няма нова информация, обясни пред журналистите Йовчев.
 

"Казах и ще го повторя - всички действия, които са предприети, включително по отношение на офиси и фирми, свързани с г-н Алексиев, са абсолютно обосновани. Ако не бяхме предприели тези действия можеше основателно да бъдем обвинени, че не сме си свършили работата по закон", добави вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

По думите му оттук нататък прокуратурата е тази, която повдига обвинения, а съдът казва кой е виновен и кой - не. "Има основателни съмнения за това, което е предприето в резултат на наличната към 2012 година информация", каза Йовчев. Този коментар бе направен във връзка с твърденията на Атанас Мерджанов, че тогавашното ръководство на МВР може би е разпънало политически чадър на определени лица, замесени в "кокаинови крале".

"Когато има достатъчно данни, тогава започва досъдебно производство. В неговия ход се извършват действия по събиране на доказателства, а след като се случи това се повдига обвинение", отговори Йовчев на въпрос дали има данни или доказателства за връзката на Орлин Алексиев с кокаиновата афера. На 27 февруари над 7 часа прокурори "тършуваха" за документи в Столична община, докато полицейски патрули вардиха вратите на "Московска".

Акцията, започнала минути след 9 часа сутринта, продължи почти до края на работния ден на общинарите на 27 февруари, когато след 16.30 часа проверяващите напуснаха Столичната община с няколко папки с документи. Те обаче отказаха да коментират какво съдържат папките и не дадоха повече подробности за разследването. Един от тях даде да се разбере, че "това са документи, свързани с работата на общината". Имаше съобщения тогава, че прокурорите проверяват документация, свързана и с бивш кмет на Столична община. Проверявани са документи, свързани с парични потоци и други крупни сделки от времето, когато този градоначалник е ръководил общината. Кметът Йорданка Фандъкова бе доста лаконична тогава пред репортерите и каза единствено, че осигурява съдействие.

Няколко дни преди това през февруари бяха проведени обиски в автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ и участник в рали "Дакар" Орлин Алексиев. Преди дни главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров заяви, че средства на Столичната община са били пренасочвани към фирми на Матей Боев, който е част от кокаиновите крале.

Разследването у нас по мащабната операция е правено избирателно и не са проверени всички данни и факти. Лицата, които са били арестувани у нас, са имали определени действия, връзки и отношения на наша територия, които имат отношение към трафика на кокаин и легализирането на пари от трафик на кокаин, но по това не е работено, заяви Лазаров и добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да обясни защо не е работено по всички връзки и защо не са проследени финансовите потоци.

Лазаров нито потвърди, нито отрече информацията, че Матей Боев е обвързан чрез своята сестра и съпругата си с фирми, в които се появяват като съдружници общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и адвокатът на Евелин Банев-Брендо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5504 |13.04.2014 Цв. Йовчев: Опорните точки се менят . 44| 5763 |08.04.2014 Цв. Йовчев: Лазаров ми предложи оставката си, аз я отхвърлих . 38| 6283 |02.04.2014 Борисов каза и на руския посланик: ГЕРБ не подкрепя действията на Русия в Крим . 23| 6302 |28.03.2014 Йовчев: ГЕРБ може да ми искат оставка и заради времето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads