Реклама / Ads
5| 4397 |25.03.2010 НОВИНИ

Кабинетът нe обсъди анткризисните мерки

.
Бойко Борисов е разпоредил заплатите в министерствата да не надвишават министерската
Когато сме готови с антикризисните мерки, заедно със синдикати и работодатели, ще ги съобщим, заяви министър-председателят след правителственото заседание.
 

Кабинетът не е обсъждал намаляване на заплатите на министрите, нито увеличаването на ДДС като антикризисна мярка, обясни министърът на земеделието Мирослав Найденов. Във всички ведомства се прави оптимизация на администрацията, допълни министър Найденов.

Трябва да се мисли за дългосрочния ефект от мярка за увеличение на ДДС-то, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Аз съм за това навсякъде където е възможно, да има насърчителни мерки, допълни министърът.

Борисов отказа да коментира идиеята на БСП, лансирана вчера, да се обявят обществените поръчки, спечелени от Цветелина Бориславова, както и активите на всички големи държавни предприятия да бъдат преместени веднага от „СИБАНК"в Българската банка за развитие и отговори с въпрос: "Вие шегувате ли се?".

Днес Борисов е разпоредил заплатите в министерствата да не надвишават министерската.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, чиято заплата е 2800 лева, призна, че в ръководеното от него ведомство има хора, които получават повече от него. Това, по думите му, се получавало заради участието на експерти в различни работни групи.

"Когато всички страдат, всички трябва да страдат", с тези думи икономическият министър коментира разпореждането на премиера за заплатите на държавните служители.

Трайков не пожела да коментира позицията на ДКЕВР, че цената на природния газ може да бъде по-ниска, ако МИЕТ и БЕХ приемат обща позиция по въпроса.

Не трябва да става дума за някакво изкуствено замразяване, трябва да се търсят начини за намаляване на разходните компоненти, убеден е Трайков.

"Тези, с които ние сме разговаряли, са по-малко, тези, с които сме разговаряли и проявяват интерес са още по-малко, остава да видим тези, които проявяват интерес и ще подадат оферта", обясни министърът.

Най-добрата антикризисна мярка е наливането на бензин в икономиката, която да върти на по-бързи обороти, смята Трайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4813 |23.03.2010 Ив. Костов: Мерките на ГЕРБ са левичарски . 30| 4674 |18.03.2010 От мерките на Дянков възкръсна секирата на БСП . 22| 4549 |18.03.2010 Бивши министри: Мерките на правителството - прокризисни, а не антикризисни . 60| 6131 |17.03.2010 Антикризисните мерки на правителството - вестникарска измислица?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads