Реклама / Ads
47| 5036 |02.01.2014 НОВИНИ

Кунева: Предлагаме двутактова реформа

.
България бързо се нуждае от демократично дясно управление.„След 4 години поемаме председателството на Европейския съюз. Дотогава Реформаторският блок предлага двутактова реформа, казва лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева.
 
На първи етап ще предприемем неотложни мерки за нормализирането на изборната среда, ще се фокусираме върху промените в Конституцията. Това дясно управление Реформаторският блок обобщи така - нови и справедливи изборни правила, защото тези донесоха тежка криза на доверието към партиите в страната и още от президентската кампания предупреждавах за това. Две години по-късно Изборният кодекс е същият, а промяната му зависи от същите тези народни представители. Предсрочни избори и правителство, което да работи с насочен мандат, подготвяйки Велико народно събрание", посочва в интервю за "Фокус"  Кунева.

В същото време, според нея, трябва внимателно и отговорно, грамотно, но и с амбиция за дълбоки реформи да се подготвят промените в Конституцията и така да се извади страната от вакуума, в който партийният картел я е вкарал само за последните няколко години.

Кунева посочи, че в същото време се включва и административна реформа, спиране на партийните назначения, европейски правила в обществените поръчки, прозрачни конкурси и назначения, промени в МВР и правосъдието, защото част от тези реформи могат да се направят и без да се чака промяна на Конституцията.


„Това включва и ясни и валидни за всички правила за медийната среда. Нищо по-малко от това няма да е достатъчно за страната ни на този етап вече”, добави Кунева. Според нея

2013 г. е годината на гражданина политик, година на порастването.

"Иска ми се да вярвам, че това "и лека - полека народът порасна с няколко века"- поетичният израз на зрялата борба за свобода го казваме и сега. На българското знаме винаги пише "Свобода или смърт". Ако не се вълнуваш какво е станало със страната ми, ако смяташ, че няма какво да се направи, не от теб, не сега - това е гражданската ни смърт. Живи сме! Това е викът на всеки, който прави така, че да се примирява", коментира Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5037 |28.11.2013 Кунева: Партийните централи да спрат да плячкосват еврофондовете . 10| 5353 |27.11.2013 Кунева: Изборният кодекс е смокинов лист, зад който управляващите се крият от протестите . 83| 6231 |17.11.2013 Сидеров: Предлагаме вътрешен министър от Атака . 64| 6267 |12.11.2013 Кунева: Следвай парите и ще разбереш кой кой е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads