Реклама / Ads
103| 5041 |09.12.2013 НОВИНИ

Лукарски: Думата коалиция стана мръсна

.
Председателят на СДС Божидар Лукарски Източник: Булфото
Основаването на чисто нова дясна партия е изключено към този момент. Нашата идея е да създадем траен политически субект, който да има обща цел за явяване на избори. Не искам да използваме думата коалиция, защото тя напоследък стана мръсна. От СДС залагаме на това партиите да запазят независимостта си, срещу което няма вътрешна съпротива сред партиите в Реформаторския блок.
 

Това заяви пред бТВ председателят на СДС Божидар Лукарски. Някога може и да станем една партия, но не трябва да се залага като дата това, каза той. Аз не искам да остана в историята, като последния председател на най-старата демократична партия в България, разкри Лукарски. Структурите на СДС са най-здравите в Реформаторския блок и те ще изнесат една бъдеща партийна битка, подчерта председателят.

Много неща се говорят, докато не приключат преговорите обаче, няма да казвам нищо. Ръкавицата е хвърлена, всички искат да вървим към коалиция и то бързо.
Вадят се компромати срещу нас, но това е работа на нашите политически противници, които се опитват да трупат дивиденти. Всички преговарящи за коалицията сме се разбрали да не изнасяме факти за течащите разговори и преговори. Убеден съм, че няма да има проблеми при съставянето на всички видове листи, каза още Божидар Лукарски.

Личността, която ще оглави Реформаторския блок, ще се наложи с времето - вярваме го всички. Търсим лице, което да олицетворява нашите идеи, добави той.

В Реформаторския блок продължаваме да отстояваме идеята, че трябват незабавни предсрочни избори. „Вярвам, че предсрочни парламентарни избори ще се случат. Това правителство няма подкрепата на обществото. Трябва да има задължително гласуване, за да има легитимация избраното правителство, изтъкна още той.

Имаме идеи и за нова конституция, но на този етап няма да издаваме проектите си, загатна Лукарски.

Въпреки че ГЕРБ приемат нашите 6 точки, имаме разминавания с тази партия. Трябва да си отговорим на някои въпроси с колегите от ГЕРБ, преди да си стиснем ръцете, коментира Лукарски. Едно от разминаванията с ГЕРБ според него е, че в Реформаторския блок няма никой с леви идеи.

Като други разминавания с партията на Борисов той изтъкна предложенията на Реформаторския блок за промени в икономиката и съдебната система. Главният прокурор трябва да може да се сменя от парламента по всяко време, смята Божидар Лукарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5709 |08.12.2013 Снежана Дукова: Тройната коалиция прави страшни завери . 92| 5975 |03.12.2013 Борисов и Цветанов: Само ГЕРБ може да спре призрака на Тройната коалиция . 45| 5724 |24.11.2013 Кунева се ослуша за коалиция на Реформаторите с ГЕРБ . 2| 5215 |18.11.2013 10-те изисквания на "България без цензура" за коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads