Реклама / Ads
63| 5327 |15.08.2014 НОВИНИ

Манолова харесвала Близнашки като опасен комунист, не като удобен политик

.
Мая Манолова
Отричането на ГЕРБ за инвазия на техните кадри във властта е бездарна сцена; възвръщат се кадрите от управлението на ГЕРБ в това служебно правителство, съобщи по БНТ Мая Манолова от БСП. И добави, че това нямало как да се случи без гуруто на партията, защото това били негови кадри. ГЕРБ влиза във властта през задния вход, в момента тази партия управлява посредством Плевнелиев и Близнашки, обобщи Манолова.
 

Според българската Конституция и според трудовете на самия проф. Близнашки основната функция на служебния кабинет е да гарантира честни избори и да бъде политически неутрално, но в този кабинет има буквална подмяна с кадри на една политическа сила. Как едно такова правителство може да осигури честни и прозрачни избори, попита Манолова.

 

Оставям настрана интригите от дясното пространство. Има проблеми в отношенията между РБ и Борисов. Изказванията на Борисов бяха абсурдни. Вчера разбрах, че ГЕРБ са готови на избори до дупка и не искат коалиция с реформаторите. Бойко Борисов се опитва да стресне хората, като говори за глад и по-дълго управление на служебното правителство. Резервният план на Борисов е, ако не успее да състави правителство, да управлява чрез служебно такова, обясни тя.

Служебното правителство изцяло смята да назначи предни кадри на ГЕРБ, така че Борисов да продължи да управлява без да е спечелил изборите. Т. нар. министър на изборите пък бил големият гаф на президента Плевнелиев.

 

Очевидно има зависимости между Плевнелиев и Борисов. Триото Плевнелиев - Близнашки - Борисов има за цел да реставрира управлението на ГЕРБ и да доведе партията на власт, без какъвто и да е феърплей. Харесвах повече Близнашки като опасен комунист, отколкото като удобен политик, каза Манолова. И напомни, че крайната дума за „Уестингхаус" ще бъде на следващото правителство, затови било добре, ако служебното правителство се въздържи от коментар.

 

През последните седмици се номинират кандидатите за изборите в структурите, последната дума е на Националния съвет. Много се надявам това решение да бъде съобразено с мнението на хората. Това ще се случи буквално в следващите дни. Нямам информация как ще бъдат подредени самите листи, каза още Манолова.

 

По време на нейното гостуване в БНТ по телефона думата поиска Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя каза, че разбира амбицията на Манолова заради предстоящите избори, но всичко, което тя казала, замърсявало ефира. Нелепи са твърденията за кадруване на ГЕРБ и управление на партията посредством служебното правителство. Това, което тя казва е необяснимо, обяви Атанасова.

 

Реакцията на Манолова беше: г-жа Атанасова не прави разлика между служебно правителство и редовно избрано. Нормално е редовният кабинет да прави промени, но за един служебен кабинет да се окичи с кадри на ГЕРБ е прецедент в българската практика.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5042 |14.08.2014 Близнашки назначи още осем заместник-министри . 23| 4920 |13.08.2014 Близнашки моли Станишев да подкрепи Кристалина . 9| 5220 |12.08.2014 Емилия Друмева ще съветва Близнашки за изборите . 16| 5587 |11.08.2014 Близнашки: Бюджетният дефицит расте нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads