Реклама / Ads
42| 6586 |16.03.2013 НОВИНИ

Огнян Донев: Аз не съм олигарх, а честен бизнесмен

.
Огнян Донев
Медийно-политическа-лекарствена сага няма. Някои хора я създават изкуствено и се опитват да я използват за личен интерес.
 

Това коментира бизнесмена Огнян Донев пред Нова телевизия.

Още от самото начало казвах, че обвинение за пране на пари е несъстоятелно и в последствие това се доказа. Последните 8 месеца мисля, че моите финанси са били осветлени по всякакъв възможен начин. Огнян Донев оцени като крачка назад решението си да се оттегли от медийния бизнес, когато бяха повдигнати обвинения срещу него.

Медиите не са най-обективното средство за добиване на информация, смята Донев, след като направи уговорката, че не разбира много от медии. „Аз самият се информирам в икономическия сектор, който ме интересува, като участвам в него.”

Донев обясни покупката си на "Медийна група България" с интереса му да популяризира другите си компании. Цените на лекарствата в България са най-евтините в Европа и това е факт, беше категоричен той.

Аз съм амбициозен човек, естествено, че се интересувам от политическия живот в страната, това е необходимо за развието на бизнеса. Слагането на равенство между бизнесмен, който гради и бизнесмен, който руши – това е грешка на протестиращите, коментира бизнесменът.

Взаимоотношения между бизнесмени и министри трябва да има. Защото се говори за създаване на работни места. Правителството може да съставя работни места единствено в държавната администрация.

За Донев олигарх означава човек, който прави парите си във взаимодействие с държавата, а аз не съм това. Моята компания има пазарен дял в България само 5 %.

Мисля че всичките атаки срещу мен доказаха, че бизнесът ми не зависи от държавата. Ако бях компания, разпространена само в страната, тези нападки щяха да се отразят пагубно върху бизнеса ми.

На въпрос дали е богат, Донев отговори, че не е беден. Никога не съм желал да бъда премиер, това не е моя амбиция, въпреки че ми е приписвана често. Моите амбиции са да имам пазари в още 10 страни.

Целият ми личен ресурс е инвестиран в бетон, машини, и създаване на работни места. Това е моето призвание. Работодател съм на 12 хил. и 500 души, беше отговорът на Донев на въпрос дали би дарил за благотворителност състоянието си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 9376 |08.03.2013 Радостна вест: Любомир Павлов и Огнян Донев са невинни! . 67| 8796 |28.02.2013 Огнян Донев ходил при президента, разкри Янев . 9| 12484 |03.02.2013 Огнян Стефанов: Алексей Петров даде умно предложение . 57| 6533 |08.01.2013 Огнян Минчев: АЕЦ "Белене" ще струва 22 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads