Реклама / Ads
5| 5852 |09.04.2024 НОВИНИ

Огнян Стефанов: Хората на руската култура и изкуство са следвали не войната, а европейската логика за мирно съществуване

.
Огнян Стефанов
"Хората на руския дух, култура, изкуство и образование, са следвали европейската логика за мирно съществуване". Това посочи журналистът Огнян Стефанов в ефира на БНТ в разговор, посветен на новата му книга - "Путин, войната и ние".
 

"Путин, войната и ние" бе представена на 4 април в София и вече е в продажба.

 

“Постарал съм се около 90% от източниците в книгата да са руски - за да няма обвиненията, че се цитират чужди източници, а не се дава думата на руските историци, писатели, творци”, отбеляза днес журналистът в предаването "Светът и ние" на БНТ.





“Някой хора твърдят, че който не подкрепя Путин и сегашната власт, той не признава руското минало и постижения. Сред руските класици и съвременни автори със световна известност и слава не открих нито една дума, нито едно изречение в подкрепа на войната. Те не са подкрепяли 1905 година войната с Япония, която завършва катастрофално за Русия. Не са подкрепяли военните операции срещу Финландия. Хората на руския дух, култура, изкуство и образование, са следвали европейската логика за мирно съществуване”, каза издателят на ФрогНюз Огнян Стефанов.

 

“В тези заравяния във фактите, проучвания, разговори с руски и украински колеги, те целяха да извлека защо Русия започна тази война. Върху какви аргументи стъпи Путин, за да започне тази агресия”, обясни той и допълни:


“Много научих от руската военна доктрина, приета непосредствено преди военните действия. Вече две години и три месеца у нас тази доктрина не е публикувана. Тя е над 100 страници. Тя стъпва върху исторически моменти на руската държава, които изумяват дори неизкушения от историята човек. В нея има “фактология”, която засяга дори България"


“Когато човек прочете доктрината, разбира, че е създадена с желание да се заяви пред света, че Русия има правото да си вземе”.





“Това изтребление, този позор, тази мъка - кому е нужно?”, попита той. Отговорът - на Путин, за да се нареди сред "великите ръководители" на Русия.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2300 |09.04.2024 Ново обгазяване в Карнобат, няколко души потърсиха спешна помощ . 15| 2480 |09.04.2024 Политологът Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов . 23| 12539 |09.04.2024 Христо Петров - Хазарта: Една мафиотска машина циркулира снимки. Целта - хората да си кажат “къде ще ходя да гласувам” . 11| 7705 |09.04.2024 Гого Лозанов за ФрогНюз: Либералната демокрация започна да губи своята водеща роля, за сметка на автократски режими

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads