Реклама / Ads
11| 5167 |18.02.2014 НОВИНИ

Първанов съзря сделка между БСП и ДПС за Изборния кодекс

.
Георги Първанов
АБВ има огромен шанс да бъде трета политическа сила на евровота, а това ще извади от ролята на балансьор ДПС и други политически формации, смята лидерът на АБВ.
 

Парламентът е първоизточникът на това, което се случва на улицата, заяви в Стара Загора Георги Първанов, президент на Република България /2002-2012/, съобщи пресцентърът на АБВ. Именно от парламентарната трибуна твърде често се чуват речи, които пораждат етническо напрежение, коментира той. И допълни, че едно от най-опасните неща в момента е да се етнизира предизборната кампания – удобен, но твърде опасен начин да се дръпне завесата пред задкулисието. 

За Изборния кодекс Георги Първанов прогнозира сделка между БСП и ДПС. ДПС привидно ще отстъпи от желанието си да въведе възможност за пропаганда на майчин език. В отговор очаквам БСП да отстъпи по темата за уседналост. А това ще върне изборния туризъм, ще повиши напрежението и ще повлияе сериозно на резултата от вота, каза още Първанов. 

За резултата от евровота Георги Първанов прогнозира, че АБВ има огромен шанс да бъде трета политическа сила. А това ще извади от ролята на балансьор ДПС и други политически формации.

Листата на АБВ ще бъде построена върху номинациите на силни и утвърдени в областта си личности, без партийни квоти, каза още Първанов и коментира още вероятността за избори “2 в 1“. Според него предсрочни парламентарни избори, заедно с избори за Европарламент, са малко вероятен сценарий, заради заложения по закон срок за организацията на предсрочен вот. Но в случай на подобна развръзка, той бе категоричен, че АБВ има готовност да се яви и на извънредни избори за Народно събрание. „Съдбата на правителството е в неговите собствени ръце“, коментира Първанов и допълни, че трябва да се обърне внимание на дейността на парламента – да спрат всекидневните скандали и депутатите да започнат законотворческа работа, особено по важните за държавата политики.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6758 |17.02.2014 Н. Алгафари: Голяма простотия сътворих с АБВ, Първанов ме предаде . 14| 5983 |17.02.2014 Първанов: БСП и ДПС ще се договорят за уседналостта и агитацията . 20| 5057 |15.02.2014 Първанов търси партньори в ляво и в центъра . 23| 6457 |14.02.2014 Първанов: Червените милост не искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads