Реклама / Ads
7| 4980 |01.10.2010 НОВИНИ

Пробутват хора на Първанов за президентските избори

.
Сергей Станишев
Стефан Данаилов и Ивайло Калфин са възможните кандидатури на БСП за президент, но е рано да се каже. Това заяви председателят на БСП и на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев по време на среща с представители на Студентското сдружение „Его Политико” и Студентската асоциация за изследване на международните отношения, предаде „Фокус”.
 

Въпросът за кандидатурата на БСП за президент не е обсъждана още сериозно в партията. „Според мен е рано да кажем кой ще е нашият кандидат за президент. Защото трябва да се намери типажа кандидат. Никой не може да се състезава с Бойко Борисов на приказка на народен език, по популизъм, по медийна реакция. Да търсиш втория Бойко Борисов е загубена кауза. Няма смисъл, защото на този терен той винаги ще бие”, коментира Станишев. По думите му трябва да се мисли дали ще бъде чисто партийна кандидатура или ще е кандидатура, която ще създава повече мостове за по-широки кръгове. Ако днес се проведат изборите за президент, ще ни е много трудно да предложим кандидатура чисто от БСП, добави той. Според Станишев кандидатурата на БСП трябва да обедини повече хора.

Политолози пък приемат изявлението му като показателно, че Първанов диктува политиката на „Позитано” 20, а Станишев е доведен до ситуация да се съобразява. Според тях и двете възможни на този етап кандидатури са хора на президента и ще целят запазване на неговата политика на „Дондуков”2. В никакъв случай обаче и Данаилов и Калифн не се приемат като обединяващи за разделената от Първанов нация.

На срещата си с младежите днес Станишев още каза, че има основание за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ и в областта на правосъдие и вътрешни работи и правата на граждани, защото много от правата на гражданите се потъпкват.
По повод идеята паметника на Бузлуджа да стане казино Станишев каза: „Факт е, че проблемите на сградата са доста сериозни. Тя е в тежко състояние. В продължение на години действително там са идвали и са плячкосвали в началото на 90-те години. Необходим е много сериозен ремонт, за да бъде запазена сградата. Ние също сме търсили различни варианти, говоря за предишния кабинет. Имаше неизяснени проблеми по отношение на собствеността. Сега мисля, че са изяснени. Но каквото и решение да се търси, разбирам, че бюджетът е затруднен, това всички го виждат, то трябва да бъде все пак разумно и достойно по отношение на този исторически монумент, защото това е паметник на архитектурата и културата. Във всички случаи трябва да има историческа част, която показва за какво е била построена тази сграда, този монумент”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5997 |27.09.2010 Първанов събира „люспи” в нов проект . 7| 6154 |27.09.2010 С идването на Г. Първанов на власт НСО станала табу . 25| 5283 |25.09.2010 Първанов ще помирява църква и институции . 0| 4827 |23.09.2010 Първанов и Бъсеску в балканска завера за ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads