Реклама / Ads
56| 5062 |25.11.2010 НОВИНИ

Спасение! Станишев предложи бюджета на надеждата

.
Сергей Станишев
Алтернативен бюджет 2011 внесе парламентарната група на Коалиция за България. Станишев: нашият „титан на финансовата мисъл”, ще носят отговорността за евентуалното отлагане на членството на страната ни в Шенген.
 

Той подчерта в същото време, че бюджетът на мнозинството е бюджет на безсилието, на некомпетентността, на лъжата. Бюджетът на ГЕРБ и Атака е бюджет на социалното замръзване, уточни Станишев и добави, че бюджетът на управляващите не отговаря на въпроса къде са парите, в чий джоб изчезват.

Според него предвиденото в бюджета за 2011 намаление на приходите с около 3 млрд. лв. се дължи на некомпетентност, хаос в администрацията и липса на политическа воля да се преборят със сивата икономика и контрабандата.

Всички показни акции на МВР и „прелетни" акции на НАП не могат да скрият факта, че събират с 3 млрд. лв. по-малко, отколкото правителството на тройната коалиция, каза Станишев. Тези пари отиват в нечий джоб, добави той и предположи - „Може би с участието на политическата власт. Няма друго обяснение."

Това безсмислено управление води до затъване на България, заяви Станишев и обяви като неприемливо, че парите за подслушване в бюджет 2011 на управляващите са увеличени - предвидени са 100 млн. лв., а за култура 94 млн. лв.

От БСП настояват минималната работна заплата да се увеличи от 240 лв. на 270 лв. Това е първото правителството, което заявява, че няма да води политика на увеличаване на доходите, изтъкна Драгомир Дойнов.

Други предложения на Коалиция за България е да се увеличат парите за фонд научни изследвания, а също да се предвидят пари за младежки политики и дейности. За висшите училища и БАН да бъдат предвидени 95 млн. лв.

Левите депутати настояват и за повече средства за общините. Според Димчо Михалевски бюджет 2011 ще постави местните органи на управление на колене. По думите му бюджет 2011 е бюджет на властта, която иска още власт.

По-късно днес лидерът на БСП Сергей Станишев прогнозира отлагане на членството ни в Шенген. Заедно с министър Цветанов, и Симеон Дянков - „нашият титан на финансовата мисъл", както го определи Станишев, ще носят отговорността за евентуалното отлагане на членството на страната ни в Шенген.

Според него Дянков е виновен заради изказването си пред Си Ен Ен, че след Ирландия, Испания и Португалия ще са следващите страни с финансови проблеми.

По думите на Станишев изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов в Брюксел, че България е приета в ЕС неподготвена и несправедливо, ще се използва като аргумент от други членки на общността.

Станишев прогнозира и друга поразия - тези изказвания на Цветанов и Дянков ще окажат влияние и върху отпускането на средства за страната за периода 2012-2020-та.

Станишев коментира още, че Франция и Холандия вече поставят въпроса за отлагането на присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

Това правителство провали и тази национална кауза", категоричен бе лидерът на БСП. Според него изказването на двамата вицепремиери е получило мълчаливото съгласие и на премиера Бойко Борисов, който не се е разграничил от тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4639 |21.11.2010 Станишев : И зимата и годината ще са трудни . 7| 4638 |18.11.2010 Станишев: Свидетели сме на един пълзящ преврат . 1| 5105 |16.11.2010 Расте надеждата за Андрей Баташов . 28| 4786 |15.11.2010 Станишев: Обвинението срещу мен е политическа поръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads