Реклама / Ads
7| 4837 |03.06.2010 НОВИНИ

Трактора бил назначен в НСС заради връзки с мутрите

.
Алексей Петров е назначен за агент на прикритие към НСС заради връзките му с борческите групировки и сенчестия бизнес. Това каза кадровикът службата по онова време Петър Петров. Той беше изслушан на заседание на парламентарната комисия за контрол на ДАНС.
 
Кадровикът се е грижел за документацията в кадровото досие на Алексей Петров. За да бъде награден служител на НСС, трябва да има предложение от директора на службата, а по времето, когато е бил награден Алексей Петров,шеф на службата е бил Иван Чобанов, обясни бившият кадровик.

По повод награждаването на Алексей Петров, бившият кадровик каза: „Аз такова предложение поне не съм виждал. Как е станало нямам представа”. „Ако министърът ги награди, не виждам какъв проблем съществува. Той е министър. Той винаги може да ги награди”, каза Петров. По думите му предложение за награда може да се направи и от друг, а не само от прекия началник на служителя.

На въпрос защо не са изпълнени заповедите на тогавашният министър Георги Петканов за отстраняване на Алексей Петров, бившият кадровик каза: „Защото Алексей Петров беше прострелян и всеки месец представяше болничен лист. Докато аз бях на работа до 2003 г., това нещо продължи. Според мен не е много нормално. Един човек не може да боледува 5 или 10 години. Аз не можех нищо да направя. Не можех да отменя болнични листове. Това беше пречка да му бъде връчена заповед за освобождаване”, каза Петър Петров. Той обясни, че един кадровик няма как да знае какви задачи са възлагани на един служител на НСС. По думите му началникът на кадри не е необходимо да знае какви задачи се възлагат и как ги изпълнява офицерът.

Бившият кадровик каза, че не знае как е станало назначаването на Алексей Петров от Атанас Атанасов в НСС. „Аз бях извикан от г-н Атанасов и ми беше казано, че има решение на ръководството на службата Алексей Петров да бъде назначен за офицер на прикритие с оглед на това, че службата има интереси да работи с хора, които са близки с борческите групировки, със сенчестия бизнес и биха могли да изпълняват задачи. Такъв се счете, че тогава е Алексей Петров. Преди това е бил служител на МВР. Оценките му са били много добри до този период. Така беше. Чел съм ги. Затова беше решено и беше назначен”, обясни Петър Петров.

По думите му, Алексей Петров не е получавал заплата за дейността си в службата. Бившият кадровик каза, че е виждал Алексей Петров само веднъж, когато е трябвало да подпише документи за встъпване в длъжност.
Заседанието на парламентарната комисия за контрол на ДАНС не се състоя поради липса на кворум.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6367 |29.05.2010 В. Димитров: Обвиниха ме заради битката на лобитата Овчаров-Петков . 11| 4911 |28.05.2010 Трактора поздрави Волен за лихвите . 14| 5629 |27.05.2010 Сидеров: Алексей Петров е бил назначен в нарушение на два закона . 14| 5872 |27.05.2010 И Гиньо Ганев "изплува" от басейна на Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads