Реклама / Ads
3| 4334 |21.01.2015 НОВИНИ

Валери Симеонов: Правата на етносите се узурпират от ДПС

.
Валери Симеонов
Ангажиментът и целта на г-н Местан е постоянно да произвежда някакви новини, покрай които да бъде споменавано неговото име и името на ДПС. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред „Фокус”.
 

За пореден път сме свидетели на това пошло поведение, това деструктивно, разрушително поведение да се опитва Движението за права и свободи да се представя като представител на циганския етнос. Както изразихме в нашата декларация от трибуната на Народното събрание от 17 декември, така ще го повторя. Движението за права и свободи е политическата сила, която има за основна задача противопоставянето на етносите в българското общество и неговото разделяне. И не дай си Боже в перспектива и разграждането на българската държава, тъй като това движение, тази политическа партия, колкото и да е незаконна, но с нейните действия точно това цели. Така че нищо ново. Свидетели сме за пореден път на това как се прави опит „правата“ на етносите да бъдат изцяло узурпирани от ДПС и по този начин ДПС да се представи едва ли не като единствения представител на етносите. Знаете, че всички етноси имат представители във всички партии и една такава политическа линия фактически има много зловещи измерения в бъдеще, каза политикът.

 

 

Относно дебатите за пенсионната реформа той заяви: Първо трябва да видим този пакет, подробно да се запознаем с него, да го обсъдим, защото знаете – при гласуването на опитите за увеличаване на пенсионната възраст Патриотичният фронт категорично се противопостави. Не защото се опитваме да се направим на по-различни, а защото така сме го заложили в нашата програма. И нашето схващане е, че, когато на един народ средната продължителност на живота му намалява, както на българския през последните 10 години, то тогава къде е логиката да се повишава пенсионната възраст. Може би логиката е в това да се постигне разтоварване на държавния бюджет, колкото и цинично да звучи, чрез по-късно даване на пенсии или пък да не се дава въобще пенсия на някои хора. Чисто и просто пенсионирането, те се пренасят на ония свят и един вид да се правят икономии. Не виждаме основания в това, но пак казвам, не искам да прибързваме, да бъдем категорични, докато не сме се запознали в детайли с предложението на Калфин. Но като цяло принципно такова е нашето разбиране.

 

 Така че по-скоро няма да приемем тези мерки, допълни още  той и уточни: Още от преди изборите казахе, че винаги сме готови да подкрепим всичко добро за България, независимо откъде идва. Единствено не сме склонни да подкрепяме предложения на ДПС, защото почти винаги в тях има втори умисъл, коварен проект или план. Но по принцип ние подкрепяме всичко, което е добро за България, независимо, повтарям, от коя политическа сила идва. И сме категорично против всичко, което е против нашите принципни убеждения и което е неполезно и вредно за държавата. Така че, ето, това е голямата лъжа, която се тиражира и то основно от наши, би трябвало да бъдат поддръжници или пък сродни партии, но хайде да не го коментираме това, да не правим реклама на разни компрометирани политици и политически сили, изключително компрометирани, завърши Валери Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4434 |17.01.2015 В. Симеонов: Оградата по границата ще намали 10 пъти бежанците . 22| 5598 |16.01.2015 К. Исмаилов: Валери Симеонов има неприязън към роми и турци . 6| 4458 |14.01.2015 Валери Симеонов: Обърках Франсоа Оланд с Петко Сертов . 8| 4221 |18.12.2014 Симеонов: „Разделяй и владей” е тезата на присъствието на ДПС във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads