Реклама / Ads
1| 3878 |19.11.2023 АКТУАЛНО

Бедствено положение в община Варна - загинала жена, паднали дървета, счупени билбордове

.
Община Варна
Бедствено положение е обявено в община Варна заради силния ураганен вятър и валежи. "Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината, се казва в обръщението на кмета на Варна Благомир Коцев.
 

 

"Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината", продължава обръщението.

 

Той е свикал и кризисен щаб заради усложнената обстановка.

 

Загинала е жена на 43 години. В болница е шофьор на линейка.  Улиците са задръстени от дървета и пречупени бирлордове.

 

В резултат на мощните ветрове заради циклона „Фредерик”, вълните в Черноморската крайбрежна зона ще са с височина над 5 метра. От обяд нататък обаче морето ще започне да се успокоява.

 

Обстановката в област Добрич заради метеорологичните условия се усложнява. Снеговалежът, започнал вчера и придружен със силен вятър, продължава и към момента.

 

Затворен за движение за автомобили над 12 тона е път II-29 Добрич-Варна. В района на Аксаковските баири са закъсали десетки автомобили, както и около село Стожер.

 

Затворен за движение е и пътят Добрич-Генерал Тошево за почистване.

 

Специализирана техника и доброволци продължават да помагат на закъсали автомобили, от Областното пътно управление призовават да се избягват пътувания.

 

В Пловдив през целия ден екипите на пожарната са реагирали на 27 сигнала за произшествия. 19 са случаите на паднали дървета и счупени клони, като някои от тях са скъсали жици, което е наложило намеса на екипи на електроснабдяване. Стихията събори и част от мазилката на жилищен блок в града.

 

Заради силния вятър дърво се стовари върху лек автомобил в Стара Загора. За щастие няма пострадали, а само материални щети по колата. Поривите на вятъра достигат 100 км/ч в цялата старозагорска област. Предупрежденията за проливни дъждове и ураганен вятър важат и за утре, като се очаква поривите да достигнат до 120км/ч. На много места, включително по черноморието, дъждът ще преминава в сняг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 13141 |17.11.2023 "Този невероятен Боби Михайлов": Какво се случи снощи? . 9| 12485 |16.11.2023 БФС се крие зад УЕФА и СДВР. Кой поиска преместването на мача България - Унгария и кой се уплаши от публиката? . 1| 3612 |16.11.2023 Броят на полицаите, които ще пазят протеста срещу БФС, гони броя на колегите им от протестите 2020 г. . 2| 3903 |15.11.2023 Зала "Арена Бургас" е негодна за спортни събития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads