Реклама / Ads
8| 4620 |02.01.2024 АКТУАЛНО

Журналист прогнозира: Нов генерален секретар на НАТО и затягане на редиците срещу Русия

.
Александър Андреев
Европа ще има нов генерален секретар на НАТО – Марк Рюте, смята Александър Андреев, журналист от "Дойче веле" и дългогодишен ръководител на българската редакция. Относно бъдещето на Европа, той прогнозира, че има опасност старият континент да "завие надясно".
 

В Берлин годината започна с размирици. "Случи се обичайното. Това бяха групи от млади мъже, както пише швейцарски вестник от турско-арабската диаспора, буйстващи по традиция на всяка Нова година. Можем да ги сравним с хулиганските побоища, които си организират не особено образовани и напомпани с тестостерон агитки в София, около футболни мачове”, посочи журналистът в ефира на NOVA.

 

Той съобщи още, че полицията е била в готовност и в резултат са арестувани 400 души.





"Все пак десетки полицаи и пожарникари бяха ранени след атаки с пиратки и коктейли "Молотов". Но пак казвам, нищо необичайно. Дори беше по-спокойно от миналата година. Но от друга страна това не означава, че в Германия всичко е спокойно. Напротив – страната е в рецесия”, каза още журналистът.

 

Според думите му се налагат огромни икономии, втвърдява се политиката към мигрантите, обществото се радикализира и германските граждани са тревожни и напрегнати.

 

"Определено Европа ще завие надясно, ако използваме европейските геолокационни стандарти. Вече виждаме, че крайни партии от десния спектър набират сила и в Германия, Нидерландия, Швеция и във Франция. Европа става по-недружелюбна към мигрантите, макар че ѝ трябва работна ръка, по-консервативна като отпор към американското академично левичарство”, добави Андреев.





Една от стабилните прогнози на журналистът е, че Европа ще има нов генерален секретар на НАТО – Марк Рюте.

 

Втора прогноза - ще има затягане на редиците срещу Русия. "Полша и Балтийските държави са в ужас, че Русия може да нападне и тях”, поясни той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6949 |01.01.2024 От 1-ви януари: По-скъпа вода, по-евтин газ, а минималната заплата - 933 лв. . 10| 6565 |31.12.2023 Илиян Василев: Нидерландците свалиха своето вето само заради това правителство. Защото имат доверие . 51| 13637 |30.12.2023 Това Ванга не го е предрекла: Кратка, но точна прогноза какво я чака Русия през 2024 г. . 8| 6753 |29.12.2023 Интернет предозиране: Манолова играе на Дженга с флекс, Волен Сидеров учи какво е sugar daddy

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads