Реклама / Ads
51| 13525 |30.12.2023 АКТУАЛНО

Това Ванга не го е предрекла: Кратка, но точна прогноза какво я чака Русия през 2024 г.

.
Не е нужно да се „изравят“ тайни предсказания на Нострадамус или Ванга, за да се предвиди какво очаква Русия на Путин през следващата година. Достатъчно е човек да погледне в историята на тази страна и кои събития са повлияли драстично на нейното съществуване. Става дума за периода след началото на ХХ век.
 

- На 8 февруари 1904 г. започва Руско-японската война, известна като „първата голяма война на ХХ век“. Русия иска да наложи контрол върху Манджурия и Корея и да си присвои пристанище Порт Артур, което приема кораби целогодишно. Това я принуждава да се сблъска с Япония и губи катастрофално на 5 септември 1905 г. Ситуацията води до работническо-селски бунтове във всяко кътче на Руската империя. Избухва революцията от 1905 г. За да оцелее император Николай II издава известния Октомврийски манифест, в който обещава граждански права и свободи на населението, както и демократични избори за парламент. Разбира се малко от обещанията се случили, но бунтовете били потушени.






- Вторият път Русия търпи тежки поражения по време на Първата световна война. На фронта руските войски се топят от болести, глад, дезертьори и некадърно командване. Болшевиките и Ленин се възползват от критичната ситуация и завземат властта. Царят и семейството му са избити. Следват близо 70 години диктатура на пролетариата и комунистически строй, който коства живота на над 60 милиона руски граждани в лагери, глад и разстрели в името на „светло бъдеще“. Временно разпадът на социалистическия строй се замразява когато СССР е победител във Втората световна война. Заедно с Великобритания и САЩ.

 

Третата повратна точка е м. май 1988 г., когато непобедимата съветска армия се изтегля от Афганистан. Самонадеяната авантюра завършва с фиаско. Въпреки колосалните усилия на Кремъл да задържи империята на крака, три години по-късно тя  рухва.

 

Виталий Куренной защитава теорията за сериозна трансформация, която най-общо може да се определи като утвърдително действие, преход от описание и дистанцирано теоретизиране към перформативно осъществяване на желаното бъдеще. Според него да се предполага очакваното на база желаното е най-голямата грешка, която правят държавници, устремили се към историята чрез агресия. Куренной е убеден, че друго забележително направление в социалните науки, което ни позволява да добием представа за обществото на бъдещето, е представено от прогресивната субективизация и психологизация на съвременното общество. В Русия този процес е очевиден, ако имаме очи за реалностите.






Путин нарече разпада на СССР това „най-голямата катастрофа на ХХ век“. И  реши да "поправи" стореното...

 

На 24 февруари 2022 г. той изправи Русия пред ново изпитание – войната срещу Украйна. Кагебистът знае, че няма вариант да загуби тази война, защото това означава неговата смърт – политическа или буквална. Затова опасността да използва ядрено оръжие е съвсем реална. Щетите в човешка сила и за света не го интересуват. Това е трудно за разбиране, но именно подобна мисъл е ръководела руските царе и генерални секретари на комунистическата партия през вековете. Затова дори триумфите на Русия (винаги кратки) са следвани от трагедии.

 

Резултати:

 

- Путин искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

 

- Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

 

- Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

 

- Искаше да наложи нов световен ред – „Руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

 

2024 г. ще е преломна за Русия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото Путин изповядва теорията, че „ключеви за развитието на Русия са военните, а не икономическите фактори“.






***

 

Руски класици за Русия и руснаците:

 

"Тежък е руският дух: не можеш да дишаш, нито да летиш." - Александър Блок.

 

"Московия е Русия на тайгата, монголска, дива, зверска." - Алексей Толстой."

 

"Те (руснаците, - б.а.) не са хора, а грубияни, дива орда, убийци и злодеи." - Михаил Булгаков.

 

Най-важният признак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост". - Максим Горки.

 

Хора, които се скитат из Европа и търсят какво могат да унищожат. Унищожават за забавление.“ - Фьодор Достоевски.

 

Руснаците са готови да умрат за една кисела краставичка и за световната революция.“ – Исак Бабел.

 

Е, не е много весело като за навечерието на Нова година, но както казва българският народ: "Каквото си постелеш, на такова ще легнеш".

 

***

З наближенням нового року! Перемогою! Хай живе український народ!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6736 |29.12.2023 Интернет предозиране: Манолова играе на Дженга с флекс, Волен Сидеров учи какво е sugar daddy . 39| 13681 |28.12.2023 Пропагандаторите на Путин от "Россия-1" влезли в България с визи от друга държава в ЕС. Премиерът разкритикува Волгин . 7| 15714 |26.12.2023 Рокади в "Лукойл" - Инна Дарий поема рафинерията в Бургас . 2| 5537 |25.12.2023 За мир и доброта призова митрополит Антоний в празничната литургия в "Св. Александър Невски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads