Реклама / Ads
0| 9074 |16.10.2019 АКТУАЛНО

Кои са най-добрите покер играчи в България?

.
Родни състезатели печелят турнири с награди за милиони Тишината е оглушителна. Стеле се гъст цигарен дим. Мирише на отлежало уиски. По масата се въргалят банкноти. Четирима мъже се гледат изпод вежди. По сбръчканите им лица им не трепва нито един мускул. „Плащам!“ И...
 

Така изглежда и звучи романтичната представа за старите кучета в покера. Сурови мъжкари с остър ум и пестелив език. Но най-вече спокойни и хладнокръвни. Огрубени от живота и отдадени на хазарта.

 

Днес картинката е малко по-различна. Цигарите вече са табу на повечето покер турнири. А и самите турнири все по-често се изнасят онлайн. Банкнотите са чипове. Алкохол се разлива на корем само в казината. А старите кучета в покера вече са... младите момчета в покера.






Това обаче ни най-малко не събаря романтичния образ на тези момчета. Защото, за да да си добър в покера наистина са нужни съобразителност и желязно самообладание. Качества, които гарантират уважение и големи печалби. И които са секси. Ако ви е интересно да се пробвате и да видите колко добри можете да станете, можете да прочетете подробности в това ревю на Bwin, които освен всичко имат и разработен покер клиент за българския пазар.

 

А родният пазар определено има с какво да се похвали на световната покер сцена. Всъщност слабо известно е, че едни от най-добрите играчи на планетата са именно българи. Само че за разлика от филмовите герои комарджии, нашите изглеждат като съвсем нормални момчета. Никой не би допуснал, че в банковите си сметки имат стотици хиляди спечелени на покер долари.

 

Едно такова момче се казва Димитър Данчев и твърдо оглавява Топ 10 на най-добрите български покер играчи. Класацията е гъвкава, непрекъснато някой се изкачва, а друг слиза. Данчев обаче засега има убедителна преднина с почти 3,5 милиона долара, спечелени на международни  онлайн и живи турнири. Големият му удар дойде преди 6 години, когато си тръгна от престижния Poker Stars Caribbean Adventure с близо 2 милиона долара. Веднага след това регистрациите за онлайн игри у нас скочиха ударно. И макар формата на Данчев оттогава да не е винаги толкова убедителна, засега той не отстъпва първото място в родната класация на покерджиите.






Веднага след него с актив от над $2 милиона се нарежда Огнян Димов. Само през септември в рамките на 4 дни той записа три победи и две втори места на престижни покер турнири.

 

Тук е мястото да видим къде се разполага страната ни спрямо конкуренцията. Безапелационният първенец в световния покер елит е от Канада. Името му е Даниел Негреану. Той е най-печелившият турнирен играч с обща печалба от близо 35 милиона долара. В сравнение с него нашите постижения не звучат впечатляващо. Но! Трябва да се има предвид, че в тези състезания вземат участие десетки хиляди играчи. А самите състезания също са многобройни. В този смисъл „българската следа“ в световния покер не просто е сериозна, тя е незаобиколима. Особено ако става въпрос за играчи с традиции.

 

Такъв е например Атанас Георгиев – без съмнение най-успешният български турнирен играч за всички времена. Печелил е серия от най-престижните събития в покера и по този начин се превръща в един от най-разпознаваемите играчи на европейската покер сцена. По приходи според данните на bg.pokernews.com в момента заема трета позиция в българската класация на най-добрите с актив от над $1 милион.






Там някъде е и Симеон Найденов. Друга българска супер сила в световния покер.

„Изгражда доста силно аналитично мислене. Дава много добра представа за управлението на капитал. За риск. За емоционална стабилност, за психология, за дисциплина. Всички тези качества през годините съм ги натрупал през годините благодарение на покера. Той малко или много те изгражда като персонаж. Знаеш, че както на масата, така и в живота, не всичко зависи от теб“, казва Найденов в интервю пред Юли Тонкин.

 

Действително нито в покера, нито в живота всичко зависи от нас. И на двете обаче можем да се учим и да ставаме все по-добри.  Кой знае. Може в световния топ 50 на най-добрите покер играчи да пробие българин? А защо не момиче? Сега най-печелившата състезателка Ванеса Селбст от САЩ се подвизава в класацията под номер 52. Наистина има как нещата да станат по-добри в мъжкия свят на покера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9249 |04.07.2010 Наградиха най-добрите благотворителни кампании . 10| 6570 |29.01.2009 Най-добрите филми от проекта „Цветята на Корана” гостуват в Пловдив . 0| 13343 |19.03.2008 Най-добрите европейски градове за бизнес . 5| 7203 |13.07.2007 Българин изобрети уникално тесте карти за 6-ма играчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads