Реклама / Ads
7| 6273 |14.11.2008 АКТУАЛНО

Модните страсти през ноември

.
Месец ноември е доста плодотворен в модно отношение. Освен дългия списък от модни форуми и фестивали в Париж, Милано, Кан, Токио, Куала Лумпур, предстои и церемонията по връчване на „Златна игла 2008” – отличие за най-значими постижения в българската мода.
 

Церемонията ще се проведе на 29 ноември 2008г. в „Шератон хотел Балкан”. Тя е организирана от Академията за мода с председатели проф. Любомир Стойков и Донка Ганева, и програма „Произведено в България” в лицето на Адриана Цанева и Олга Ускова.

През този месец са родени и двама от световните модни диктатори Стефано Габана и Маноло Бланик.

Стефано и доскорошният му партньор в живота Доменико Долче са най-успешния дует в модата. Интелигентната първичност, стремежът им да бъдат различни, дръзката еротика, органичната им връзка с етническото богатство правят моделите им витални и въздействащи. Естетиката им е обвързана с неглижираната мода на улицата „Колкото по-дръзко – толкова по-добре!”. Долче и Габана са и едни от първите дизайнери, стъпили на комуникационния пазар съвместно с „Моторола”. Резултатът е рекорд в продажбите на лимитираната серия мобилни телефони. Но това е естествено за всички продукти носещи логото “D&G”.

modna_tendencia5_4.jpg modna_tendencia5_8.jpg modna_tendencia5.jpg modna_tendencia5_5.jpg modna_tendencia5_7.jpg modna_tendencia5_3.jpg

Кайли Миноуг, Изабела Роселини, Ерос Рамацоти, Деми Мур, Моника Белучи, Брад Пит, Дейвид и Виктория Бекъм, Парис Хилтън, Мадона са само една малка част от дългият списък на звезди влюбени в марката „Dolce&Gabbana”.

modna_tendencia5_9.jpg

Другият рожденник Маноло Бланик е обявен за „Гурото на обувките”. През 1972 създава първата си колекция, с която впечатлявя тогавашния редактор на „Vogue” Даяна Вриланд. Дизайнерът бързо набира популярност, спечелвайки завинаги сърцата на всички жени, които са имали щастието да се докоснат до обувките му, наричани фамилиарно „Manolos”. А те са екстравагантни, с главозамайващо високи токчета, елегантна линия, изтънчени и непременно загатващи за секс. Поп иконата Мадона определя своите “Manolo Blahnik” като „по-добри от секса”.

modna_tendencia5_11.jpg
modna_tendencia5_10.jpg

През този ноември италианската фирма „Cover Manifatture” създаде нов модел мъжки панталони с име - Обама, в чест на новия американски президент Барак Обама, който е клиент на марката от една година. Моделът „Обама” е във версия Silver Chino и се вдъхновява от военния тип панталони. Името „Obama style” е изписано дискретно на гайката на панталоните. Но инталианците не са единствените фенове на Обама, босненската фабрика за дрехи „Борач” също реши да лансира нова линия мъжки костюми, наречена „Обама”, надявайки се да извлече печалба, използвайки името на новия президент на САЩ.

Времето ще покаже дали името и лицето на Барак Обама ще стане също толкова емблематично като тези на Че Гевара, Мерилин Монро и Елвис Пресли.

Зорница Сократова 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6560 |13.11.2008 Прет-а-порте на седмото изкуство в София . 37| 7231 |12.11.2008 Ю. Рот: Р. Петков отправи апел за ликвидиране на чужд журналист . 4| 7267 |11.11.2008 Варненец грабна купата на Хилд на турнир по шахмат . 6| 6581 |10.11.2008 Транссексуален стана кмет на градче в щата Орегон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads