Реклама / Ads
1| 5147 |27.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Георгиев: С промените на Изборния кодекс искаме гаранция за честността на изборите

.
Чавдар Георгиев
„Със законодателните промени в Изборния кодекс искаме да гарантираме честността на изборите“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. Той подчерта, че последните избори са били най-манипулираните.
 

„Има порочна изборна практика, която бе проведена от управляващото мнозинство. Срещу това трябва преди всичко да се борим“, каза още той. Според него, промените в Изборния кодекс имат връзка с бъдещи предсрочни парламентарни избори. „Очевидно е, че има разногласия в управляващото мнозинство. Два месеца не могат да подпишат един меморандум“, коментира народният представител. Той е на мнение, че политиката, която се води от управляващите, предизвиква противоречия и несигурност.

 

„Ние сме категорично против електронно дистанционно и по интернет гласуване. Не само по съображения за сигурността, а и заради свободната воля. Ако не се гарантира тайната на вота, се ограничава свободата на избирателя. Ние сме против това“, категоричен е Георгиев.

 

Той подчерта, че БСП би трябвало да подкрепя задължителното гласуване като стимул хората да изразяват своя вот, но към настоящия момент това би било противоконституционно. „Задължителното гласуване означава задължителен по-висок корпоративен вот и задължително по-голяма част купени гласове“, обясни народният представител.

 

Чавдар Георгиев е на мнение, че активната регистрация трябва да има по-високо приложение в чужбина, за да може да бъде по-добре организиран изборният процес.

„Ние сме за запазване на сегашния срок на предизборната кампания. БСП води кампания на пряк контакт с избирателя и за по-кратък период ще бъде невъзможно да се обходи определен брой места, да се срещнат представителите на партията с хората“, каза още той относно идеята на управляващите да бъде намалено времето за пряка агитация при вот. По неговите думи така партиите, които разчитат на много пари, ще имат преимущество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6299 |26.02.2016 Ж. Бойчев: Турция купува големи болници в България . 26| 8580 |25.02.2016 Проф. Слатински: В държавата ни се плодят фюрерчета с наполеонови комплекси . 27| 8549 |24.02.2016 Д-р Семерджиев за Фрог: Чужди държави могат да имат достъп до данните ни . 7| 6590 |23.02.2016 Адина Саве за Фрог: Политиците се държат като партизани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads