Реклама / Ads
33| 4883 |31.12.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Кирил Петков: Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие

.
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков Източник: БГНЕС
"Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос на евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите." Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.
 

"Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското споразумение. Има обаче времена, в които политическите и партийните интереси трябва да отстъпят на националните. И днес е точно такъв ден. Няма как успехът да бъде представен като провал. Въпреки многото усилия в тази посока", посочва Петков. 

 

Съпредседателят на ПП отбелязва, че страната ни е чакала за този момент от 12 години. В публикацията си той посочва и какви ще бъдат преимуществата за България.

 

"Въздушен Шенген не е "нищо". Питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на авиокомпаниите, работят в Европа, прибират се при близките си за празниците. Ще получим значителни финансови средства за укрепване на границите. Това решение ще е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора. Ще има засилено присъствие на сили на "Фронтекс" при охраняването на границата – това е солидарност и обмяна на опит, и е допълнителна гаранция за сигурност. В "играта сме". България политически става член на Шенген, участва във всички формати и преговори, има право на вето", изброява Кирил Петков. 

 

"Русия, чиято политика е да поощрява мигрантите от Близкия изток към Европа по всякакъв начин, сега задейства целия си медиен и институционален ресурс, за да представи успеха на България като провал. Вижте например какво става в момента с Финландия - те си затварят границите, защото Русия кара с автобуси големи групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на полско–беларуската граница", посочва още Кирил Петков.

 

Той отправя и поздрави към министър-председателя акад. Николай Денков и цялото правителство, определяйки постигнатото като "огромната стъпка напред".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12872 |30.12.2023 Илиян Василев: Лошата вест за Кремъл и такива като Петков и Волгин - влакът напусна гарата . 18| 8639 |29.12.2023 Внушава ли Кремъл, че “лошият Запад” стреля по невинни в Русия? Дезинформация и постистина . 7| 12818 |28.12.2023 Аламанов: 21 неща, които политиците могат да направят, вместо да узурпират дарителските кампании . 55| 12719 |27.12.2023 Илиян Василев: Волгин по санкционираната Россия-1 - БНР да вземе мерки!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads