Реклама / Ads
127| 10924 |09.03.2011 ПОЛИТИКА

Бр. Аспарухов: Борисов в последния момент ще се кандидатира за президент

.
Бриго Аспарухов
Ако сме умни, да изберем Симеон Сакскобургготски за президент; президентът трябва да е полиглот; трябва да се избира от НС; той трябва да е по-незабележим, по-протоколен тип; няма нищо вярно в това, че ДС е докарала Симеон на власт, съобщи генералът.
 

Ако имаме умни политици в България, те трябва сами да поканят Симеон Сакскобургготски да бъде избран за президент, каза по ТВ 7 ген. Бриго Аспарухов. Ако погледнете извън Бойко Борисов, няма друг кандидат, констатира той и каза, че му се иска българският президент най-сетне да бъдел полиглот и да разговаря на 4 очи със своите събеседници, а не на 6 или на 8. Аспарухов уточни, че говорел само в лично качество, а не от името на кръгове или политици.

Такива връзки, каквито има той с първите хора на Европа и с кралски дворове, не бива да се изпускат, кой ще ги изпусне, ако не българите, добави генералът.

Президентът трябва да се избира от НС, каза още той и добави, че илюзията, че президентът бил избран от много хора му създавал проблеми. Проблемът на Първанов бил, че искал да бъде баща на нацията, а президентът трябвало да е по-незабележим, по-протоколен тип президент. Затова договорките са много кратки във времето, посочи Аспарухов.

Няма нищо вярно в това, че ДС е докарала Симеон на власт. Ако е така, трябва да я направим световна разузнавателна организация и да управлява целия свят, съобщи генералът.

Не готвя мемоари, а книга с опит за поглед към събитията от последните 20 години
; засягат се теми и срещи с много интересни хора от Европа, уточни Аспарухов и напомни, че не може да бъде обвиняван за неща, за които го винят. Като пример посочи правителството на Филип Димитров. то не е свалено от службите; Филип Димитров се свали сам като самосвал, добави той.

За убийството на Георги Марков, задавам няколко риторични въпроса и към него, и към нашите служби, каза Аспарухов. Марков отишъл на лекар, защото се чувствал зле, но лекарят не предприел адекватни действия, обясни генералът. Вместо да се направят елементарни лекарски действия, е изтърван един човек, заключи той и добави, че версията с чадъра звучала детски и измислено.

Моята прогноза е, че Сакскобургготски няма да се включи в президентската битка, върна се към темата Аспарухов и апелира към проява на колективен разум. Политическите сили се групирали около няколко имена - Иван Костов никога не е печелил избори, освен в своето ДСБ; М. Кунева се харесва на чужденците, а на българите, попита той и се усъмни, че българинът е готов да избере жена. Нямаме личност, отсече той.

Симеон е роден и възпитан за такъв; той показа, че може да се прави политика, без да се оплюва българина; за 4 години той не си позволи да наругае някой българин; по време на управлението му народът се успокои, бизнесът си отдъхна, политическият език се промени, изреди генералът.

Вярвам напълно на Първанов, че той няма да има кандидатура за президентските избори
; той е вече над 50 години, писмовен е, аналитичен е, сяда и пише мемоари, каза Аспарухов. Убеден съм, че прави "политически инжинеринг", но по инерция, допусна той и не хареса, че това се прави конспиративно и непублично.

Българските политици умират да доказват колко са бедни, не минахме ли този етап вече
, попита генералът.

Бойко, каквото каже днес, едва ли е валидно утре; той обича да се шегува малко дебелашки в стил бай Тодор. Една перла в короната му - президентската - липсва; защо да не я сложи. Сигурно в последния момент той ще информира директно бог, че ще се кандидатира и ще ни го съобщи, завърши Аспарухов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6597 |04.03.2011 Б. Борисов: Който има храни, ще бъде равностоен на този, който има петрол . 112| 6661 |03.03.2011 Б. Борисов: България е абсолютно независима от Русия . 57| 6902 |26.02.2011 Б. Борисов: Тъст нямам. Защо аз да се притеснявам за тъста и тъщата на Цветанов? . 115| 10018 |24.02.2011 Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads